Je wilt boeken laten drukken? Een biografie, kinderboek, notitieboek of speciale jubileumuitgave? Alles is mogelijk! We merken dat het drukken van boeken vaak de nodige vragen oproept, en dat is begrijpelijk. Er is namelijk ontzettend veel mogelijk. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het drukken van een boek.

softcover-boek
Stap 1: Hardcover of Softcover?

Wanneer je boeken wilt laten drukken heb je keuze uit twee verschillende mogelijkheden: een boek met een harde kaft of een boek met een zachte kaft. Feit is dat een boek met een harde kaft net even wat steviger is en daardoor het binnenwerk het beste beschermt tegen mogelijke beschadigen. Daarnaast oogt een boek met een harde kaft erg professioneel en exclusief. Wanneer je wel een mooi boek wenst, maar jouw budget voor het laten drukken van boeken iets kleiner is, dan is het drukken van softcover boeken voor jou interessant. Ook deze biedt de juiste stevigheid voor veelvuldig gebruik.

Stap 2: Gelijmde of genaaide boeken

Wanneer kies je voor lijmen en wanneer kies je voor naaien? Dit heeft vooral te maken met de oplage die je wilt laten drukken. Voor de kleine(re) oplages is het gelijmd brocheren voordeliger dan genaaid binden. Dit geldt voor zowel hardcover als softcover boeken. Het omslagpunt ligt om en nabij een oplage van 200 stuks.

Stap 3: Boeken drukken met gelamineerde omslag?

hardcover boek

Of je nu hardcover of softcover boeken wilt laten drukken, de omslag van jouw boek is beter beschermd met een laminaat. Bij DWCPRINT heb je keuze uit vier verschillende laminaatsoorten: mat, glans, softtouch (mat) en krasvast (mat) laminaat. Houd in de keuze voor je papiersoort wel rekening met het feit dat niet alle papiersoorten gelamineerd kunnen worden (met name papiersoorten met een structuur). Wil jij van jouw boek een echt collectorsitem maken? Kies er dan voor om op de omslag van jouw boek foliedruk toe te passen! Keuze heb je maar liefst uit 9 verschillende foliekleuren!

Kies je voor een hardcover boek in grote oplage? Dan kun je nog een gekleurd leeslint toevoegen of een gekleurde kapitaalband (standaard is deze wit). Standaard kleuren voor het leeslint zijn: blauw, rood, geel, zwart, groen, wit etc. (andere kleuren op aanvraag).

Waarom boeken drukken bij DWCPRINT

Bij DWCPRINT zit je goed wanneer je op zoek bent naar een drukker die kwaliteit levert tegen een zeer scherpe prijs. Door onze jarenlange ervaring weten we wat we doen en hoe een perfect boek er uit hoort te zien. Wij werken alleen met de beste machines, waardoor we topkwaliteit kunnen waarborgen. Heb je nog vragen over boeken drukken? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn op werkdagen uitstekend bereikbaar via telefoon, e-mail, chat of Whatsapp.

Boeken drukken van topkwaliteit? Dat doe je vanzelfsprekend bij DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This