Selecteer een pagina

We blijven nog even in de tools en handigheidjes. In één van de vorige blogs heb je kunnen lezen waar je mooie foto’s vandaan kan halen voor je drukwerk. Maar hoe breng je de echte boodschap over, en zegt een beeld wel echt meer dan 1000 woorden? Niet helemaal, want een folder bijvoorbeeld kan je maken en breken met je teksten en met name de keuze van jouw lettertype.

Genoeg van de Verdana en Arialtjes?

Het schrijven van teksten is een vak apart, daar kunnen wij je als drukker ook niet in adviseren. Enkel de tip, laat het door een professional doen. Je weet dan zeker dat de teksten goed leesbaar zijn, zinnen lekker lopen, en ook zonder spelfouten in je folders komen. Je zal merken dat goed geschreven teksten bijdragen aan de response op je folders.

Als dan eenmaal alle teksten geschreven zijn moeten ze natuurlijk goed leesbaar zijn en er aantrekkelijk uit zien. Nu zijn er ladingen fonts te vinden. Veel standaard op je PC maar ook veel elders op andere website’s. Met een goed font kan je de hele uitstraling van jouw folder én boodschap versterken. Belangrijke items in grote vette letters en de kleine lettertjes in dunne strakke letters. Maar om nog beter op te vallen, moet je natuurlijk niet een standaard lettertype gebruiken als Verdana of Arial maar gebruik iets speciaals wat past bij je folder en je bedrijf. Gebruik deze fonts dan ook in al je andere uitingen. Als je dit consistent doet kan een klant namelijk vaak al aan het font gebruik herkennen dat een item van jouw bedrijf afkomstig is.

Maar waar vind je al die fonts dan? Er zijn veel site’s op internet waar je fonts kan downloaden, veel betaald, veel bevatten SPAM of malware maar wij hebben een 5-tal veilige sites op een rijtje gezet.

Font Squirrel

Een grote verzameling van 100% gratis commercieel bruikbare fonts. Er worden ook gratis font-face kits aangeboden. Verder makkelijk te filteren op TrueType of OpenType fonts.

searchfreefonts

Search Free Fonts

Niet alle fonts op deze website zijn gratis. De collectie bevat circa 13.000 gratis bruikbare fonts en meer dan 91.000 commerciële (betaalde) fonts.

free-premium-fonts

Free Premium Fonts

Site met een duidelijk overzicht. Ook deze site bevat veel gratis fonts voor commercieel en privé gebruik. Ook is het mogelijk een account aan te maken en je fonts als favoriet op te slaan.

font-space

FontSpace

Site met een mooie lay-out, bevat zowel fonts voor commercieel als privé gebruik. Ook is de site voorzien van diverse filters, en kan je bladeren door nieuwe lettertypes.

exljbris

Exljbris Font Foundry

Een kleine verzameling unieke fonts, gemaakt door Jos Buivenga.

 

Pin It on Pinterest

Share This