Selecteer een pagina

Ben je op zoek naar prachtige foto’s voor je folder of brochure? Op internet zijn er oneindig veel sites te vinden waar je de mooiste foto’s vandaan kan halen, maar wat zijn (in onze ogen) nou de beste websites? Je leest het hier!

Er zijn erg veel fotografen. Met de dag worden het er meer, omdat tegenwoordig fotografie voor bijna iedereen toegankelijk is. Natuurlijk willen al deze fotografen dat hun werk gezien wordt, en posten daarom veelal foto’s gratis op diverse stock foto websites.

Auteursrechten

Veel van de site’s die we hier vermelden werken met de zogenoemde “Creative Commons-licentie”. Deze licentie maakt het voor fotografen mogelijk om hun auteursrechtelijk beschermd werk in het openbaar te delen. De fotografen bepalen dan uiteindelijk hoe je hun werk kan gebruiken, en hoe je er voor moet betalen. Betalen? Ja, voor niks gaat de zon op maar fotografen vragen er geen geldbedrag voor maar willen graag dat hun naam bij de foto wordt vermeld. Ook staat in deze licentie of je een foto mag bewerken, of veranderen en of je de foto ook commercieel mag gebruiken of juist alleen voor persoonlijke doeleinden. Kortom, verstandig om dit voor het downloaden even goed door te lezen!


foodies-feed
FoodieFeed

Een hot item tegenwoordig, eten en dan vooral gezond eten. Wil je weten waar al die mooie foto’s vandaan komen in die lifestyle magazines? Veel komen hier vandaan, gemaakt door fotograaf Jakub Kapusnak.


Makkelijk zoeken:
Ja
Lidmaatschap: Nee
Naamsvermelding vereist: Niet verplicht, wel gewenst
Aantal foto’s: Onb.
Hoge resolutie: Ja

Bezoek FoodieFeed

foter
Foter

Dit is ook een topper! Meer dan 200 miljoen (!) foto’s zijn hier terug te vinden! Alle foto’s die je eventueel nodig hebt zijn hier terug te vinden. De beelden op Foter komen met name van Flickr en vereisen een naamsvermelding. Leuke extra is de WordPress Plugin, direct alle foto’s in je blog te gebruiken!

Makkelijk zoeken: Ja
Lidmaatschap: Nee
Naamsvermelding vereist: Ja
Aantal foto’s: +200 miljoen
Hoge resolutie: Ja

Bezoek Foter

free-nature-stock
Free Nature Stock

Een kleine site, maar met een hoop mooie foto’s van ontwerper en fotograaf Adrian Pelletier.

 

 

Makkelijk zoeken: Ja
Lidmaatschap: Nee
Naamsvermelding vereist: Nee
Aantal foto’s: Weinig
Hoge resolutie: Ja

Bezoek Free Nature Stock

iso
ISO Republic

Hoge kwaliteit foto’s voor de creatievelingen onder ons. Beelden komen veelal van fotograaf Tom Eversley.

 

 

Makkelijk zoeken: Ja
Lidmaatschap: Nee
Naamsvermelding vereist: Nee
Aantal foto’s: Redelijk wat
Hoge resolutie: Ja

Bezoek ISO Republic

MorgueFile
MorgueFile

Weer even een grote stockphoto site, één van de oudste en beste website’s op het web. Zoeken is een eitje, en ook gebruiksvriendelijk zonder registratie direct alle foto’s te downloaden.

 

Makkelijk zoeken: Ja
Lidmaatschap: Nee
Naamsvermelding vereist: Nee
Aantal foto’s: 350.601 (op moment van schrijven 🙂 )
Hoge resolutie: Ja

Bezoek MorgueFile

NewOldStock
New Old Stock

Vroeg was alles beter. Alleen gaat dat hier niet op. Fotografie van vroeger was kwalitatief nou niet echt om over naar huis te schrijven, maar toch blijft het leuk foto’s van vroeger. New Old Stock heeft veel foto’s van vroeger, in hoge resolutie en helemaal gratis.


Makkelijk zoeken:
 Ja
Lidmaatschap: Nee
Naamsvermelding vereist: Nee
Aantal foto’s: Redelijk aantal
Hoge resolutie: Ja, meeste wel

Bezoek New Old Stock

Pixabay
Pixabay

Een grote en goede bron voor al je stockphotos. Op de site kan je eenvoudig zoeken, en ook zonder lidmaatschap foto’s downloaden. Lidmaatschap is wel aan te raden, daardoor kan je de Captcha omzeilen.

 

Makkelijk zoeken: Ja
Lidmaatschap: Nee, wel makkelijk
Naamsvermelding vereist: Soms
Aantal foto’s: 377.284 (op moment van schrijven 🙂 )
Hoge resolutie: Ja

Bezoek Pixabay

Pin It on Pinterest

Share This