Een ontzettend leuke druktechniek is toch wel het digitaal drukken met goud. Waarom je moet kiezen voor goudinkt en welke mogelijkheden je hiermee hebt leggen wij jou graag uit in deze blog.

Wat is drukken met goud?

Standaard worden er bij digitale producties vier kleuren gebruikt. Dit zijn de CMYK-kleuren (c=cyaan, m=magenta, y=yellow en k=black). Onze drukpers, een Kodak Nexpress, laat het toe hier een vijfde kleur aan toe te voegen. Dit kan, naast goud, ook een witte toner of clear ink zijn. Naast de full colour kleuren wordt er dus ook goud in jouw drukwerk toegepast. De vijfde kleur is altijd de laatste kleur die wordt gedrukt.

Bedrukking met goud
Waarom kiezen voor een bedrukking met goud? 

Een bedrukking met goud geeft jouw drukwerk net even dat beetje extra. Het is een betaalbare manier om jouw drukwerk een hele exclusieve uitstraling te geven. Doordat het drukwerk digitaal wordt geproduceerd (normaal wordt dit in offset gedaan), kunnen de opstartkosten heel laag blijven. Het is daarom zelfs gewoon mogelijk te bestellen vanaf oplage 1! De levertijd? Ook die is een stuk sneller dan die van een offset productie. Op werkdagen besteld en aangeleverd voor 16:00 betekent jouw drukwerk al geleverd binnen 3 werkdagen! Jouw kaarten, brochures, flyers of folders met goudinkt snel nodig? Geen probleem dus.

Mogelijkheden 

Metallic kleuren

De mogelijkheden voor een bedrukking met goudinkt zijn ongekend. Waarom? Naast een 100% goudkleur kun je er ook voor kiezen om full-colour kleuren te combineren met goud. Door te spelen met kleurwaardes en de dekking van het goud kun je eindeloos variëren. Een combinatie van full colour + goud betekent dat wij eerst de full colour kleuren drukken en daarna de goudinkt wordt aangebracht. Hiermee kun je alle metallic-kleuren nabootsen!

Wil je voorbeelden zien van goudinkt, ook in combinatie met full-colour? Vraag dan ons goldbook aan! Een bedrukking met goud kun je in vrijwel alle digitale producties toepassen. Je bestelt een bedrukking met goudinkt heel eenvoudig door tijdens het samenstellen van jouw product te kiezen bij ‘bedrukking’ voor 5/0 enkelzijdig full colour + goud of 5/5 dubbelzijdig full colour + goud.

bedrukking met goudinkt

goudfolie
Drukken met goudinkt vs. afwerking met goudfolie

Naast een bedrukking met goudinkt kun je bij ons ook terecht voor een afwerking met (goud)folie. Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen goudinkt en goudfolie. Het zijn twee totaal verschillende technieken. Wat de verschillen zijn hebben we eerder in een aparte blog uitgelegd. Je leest deze hier.

Drukwerk met goudinkt bestellen bij DWCPRINT

Wanneer jij drukwerk met goudinkt bij DWCPRINT bestelt ben je verzekerd van topkwaliteit drukwerk. Met een stel drukwerkspecialisten zorgen wij er dagelijks voor dat jouw drukwerk tot in de puntjes wordt verzorgd. Heb je vragen over drukken met goud of één van onze andere druktechnieken? Neem gerust contact met ons op. Wij zitten dagelijks van 8:30 tot 17:00 klaar om al jouw vragen te beantwoorden. De aanleverspecificaties voor drukken met goudinkt vind je hier.

Drukken met goudinkt? Bij DWCPRINT zit je hiervoor goed!

Pin It on Pinterest

Share This