Met Spot-UV lak kies je voor een luxe afwerking van jouw drukwerk. Wat Spot-UV precies is en welke mogelijkheden je hiermee hebt vertellen wij jou graag in deze blog.

kaart met spot-uv lak
Wat is Spot-UV Lak?

Drukken met Spot-UV lak is het aanbrengen van een glanzende folie/lak op jouw drukwerk. Doordat de folie een hoog glansgehalte heeft contrasteert dit heel mooi op een matte ondergrond. Wat Spot-UV leuk maakt is het feit dat je ervoor kunt kiezen om bepaalde elementen in jouw ontwerp op subtiele wijze extra onder de aandacht te brengen. Een logo of naam die er uit springt? Met Spot-UV bepaal je helemaal zelf welke elementen in de ‘spot’lights mogen worden gezet. Spot-UV wordt onder andere veel toegepast op visitekaartjes, flyers met spot-uv, kaarten en spot-uv folders.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een afwerking met Spot-UV lak betreft een tijdrovende klus. We vertellen je graag hoe het proces eruit ziet. Allereerst worden de full colour delen van jouw drukwerk gedrukt. Deze vellen worden vervolgens gelamineerd met een softtouch mat laminaat. Wil je Spot-UV alleen op één zijde van jouw drukwerk laten aanbrengen? Dan kun je zelf kiezen of je beide zijden van jouw drukwerk wilt lamineren, of enkel de zijde die voorzien wordt van Spot-UV. Wil je beide zijden met Spot-UV laten afwerken? Dan worden beide zijden gelamineerd. Zodra de vellen zijn gelamineerd drukken we de delen die jij wilt voorzien van Spot-UV. Over deze delen brengen we dan tot slot nog een transparante folie aan.

Voor een afwerking met Spot-UV gelden afwijkende aanleverspecificaties. Lees deze goed door want Spot-UV kent ook een aantal valkuilen. De aanleverspecificaties vind je hier.

Spot-UV folies

spot uv voorbeeld

De ‘standaard’ Spot-UV is een transparante hoogglans folie. Bij DWCPRINT tref je, naast deze standaard variant, ook een transparante holografische folie aan! Deze vind je terug in ons assortiment onder de naam ‘Kristal (holografisch)’. Het patroon in de folie heeft namelijk veel weg van de vormen van een kristal.

voorbeeld holografische folie
Twijfel je nog of Spot-UV voor jou de juiste afwerking is? Verdiep je dan ook eens in de mogelijkheid om jouw drukwerk met foliedruk af te werken. Het druk- en afwerkproces is nagenoeg gelijk. Keuze heb je uit 8 verschillende metallic foliekleuren, waaronder de populaire kleuren: goud, zilver en koper!

Drukwerk met Spot-UV lak bestellen bij DWCPRINT

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen betreft een afwerking met Spot-UV een tijdrovend klusje. Toch kunnen wij jouw drukwerk al binnen 5 werkdagen afleveren! Heb je vragen over een afwerking met Spot-UV of een van onze andere luxe afwerkingen? Neem dan contact met ons op! We helpen je op werkdagen van 8:30 tot 17:00 graag verder!

Drukken met Spot-UV doe je bij de foliespecialist DWCPRINT!

 

 

Meer spot-uv lak inspiratie? Neem een kijkje op onze social media kanalen! 

Pin It on Pinterest

Share This