Selecteer een pagina

Een visitekaartje maken en laten drukken

door | 25 nov, 2015 | Creativiteit, ProductTips |

Een visitekaartje is en blijft nog altijd een zakelijke herinnering die je achterlaat bij mogelijke opdrachtgevers.

In de drukte van een beurs, congres of netwerklunch heb je elkaar kort gesproken. Dat klikte, want je bent overtuigend wanneer je spreekt over je passie. Je geeft een visitekaartje af met de hoop dat diegene het kaartje weer tevoorschijn tovert als hij of zij weer rustig achter een computer zit.

In dit blog behandelen we wat vragen die vaker gesteld worden over het visitekaartje. Wat moet er op, hoe profileer je jezelf het beste, wat voor papiersoort kies je en hoe dik moet deze zijn? Allemaal vragen waar we op ingaan.

Het formaat van het kaartje

Het formaat van een visitekaartje is vergelijkbaar met het creditcardformaat. Dit omdat het in je portefeuille of contactenmap moet passen. Kies je dus voor een opvallend formaat, wat soms verfrissend kan zijn, houd er dan wel rekening mee dat het wellicht niet in de portemonnee past. DWCprint adviseert om het formaat standaard te houden en er juist qua design uit te springen. In de meeste gevallen worden formaten 85x55mm of 90x50mm gebruikt.

Even voorstellen

Je visitekaartje is een soort handdruk op papier. Iemand scant normaal gesproken jou als persoon. Nu is je kaartje aan de beurt. Deze moet matchen met de dienst of het product wat je aanbiedt. Het moet ook duidelijk zijn. Bedenk dat de persoon die jouw visitekaartje later bekijkt, niet meer exact weet wie of wat je deed. Zorg dat je visitekaartje je bedrijfsnaam en product/dienst duidelijk weergeeft. Match het kaartje met jouw huisstijl en je website. Kent iemand de kleur en het ontwerp van je kaartje, dan zal jouw website iets vertrouwds hebben wanneer ze die bezoeken.

Afbeeldingen op een visitekaartje

Een afbeelding is geen gek idee. Dit kan een foto van jullie bedrijfspand of product zijn. Ja, dus ook een pasfoto. Vooral later is het prettig om nog even te kijken hoe diegene eruitzag. Zorg dat de kwaliteit van de afbeelding hoog is. Een vage foto maakt een slechte indrukt, zorg dat de afbeelding straalt! Bedenk bij het ontwerpen dat een afbeelding op je computerscherm niet altijd overeenkomt met het resultaat. Zoek naar een afbeelding met een hogere resolutie. Vind je dat lastig, kijk naar de bestandsgrootte. Vaak is hoe meer, hoe beter.

Wat moet er op?

Wat moet je sowieso op een visitekaartje laten drukken? Als eerst jouw contactgegevens, want dat is de eerste levensbehoefte van jouw kaartje. Daarnaast je logo, niet te groot en overheersend. Gebruik de huisstijl van je bedrijf. Dat wil zeggen wees uniform in je kleurgebruik, manier van aanspreken en het lettertype (vermijd comic sans ms ten alle tijden). Mensen willen vaak alle informatie op één visitekaartje drukken. Zorg dan wel dat het overzichtelijk blijft! Leeg is saai en maakt geen indruk, maar te vol is chaotisch. Laat een medewerker van DWCprint eens kijken naar jouw ontwerpen, zij helpen je graag op weg.

Drukwerktips

Waar moet je rekening mee houden wanneer je overgaat tot het drukken van de visitekaartjes? Hier wat tips van de experts van DWCprint:

  • Lettertype bij voorkeur niet kleiner dan 8pt
  • Houd teksten zoals slogans kort en bondig
  • Laat het professioneel ontwerpen, de eerste indruk kan je maar één keer geven
  • Wil je dat het kaartje lang meegaat, laat hem dan lamineren ter bescherming van de inkt en het voorkomt vlekken!
  • Dikste papiersoort (voor het gevoel) is een 350 grams dubbelzijdig gestreken sulfaatkarton
  • Teksten niet te dicht langs de randen plaatsen

Nu ben je zo ver! Klaar voor je eerste visitekaartje! Heb je nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers.

Hulp nodig?

We helpen je graag,
van maandag t/m
vrijdag van
08.30 - 17.00 uur of
stuur ons een e-mail


Pin It on Pinterest

Share This