Drukwerk opmaken, is een vak apart! Met een creatieve geest weet jij vast perfect hoe je een mooie flyer opmaakt, maar ook technisch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden.Om je een beetje op weg te helpen hebben we een aantal handige tools voor je op een rijtje gezet waarmee je nog eenvoudiger en beter zelf je bestanden opmaakt.


Infosheet DWC, zelf drukbestanden controleren

Download: PDF controle of lees de blog hier

Zelf je drukbestanden controleren, het is met de juiste software heel eenvoudig te doen! In deze sheet leggen we stap voor stap uit hoe je een bestand op technische specificaties kan controleren. Het enige wat je hier voor nodig hebt is Adobe Acrobat Professional, deze zit in bijna alle Adobe pakketten.


PrimoPDF – PDF Printer

Download: hier

Een ideaal en gratis programma. Dit programma print net als jouw gewone printer, maar in dit geval print het PDF bestanden. Ideaal om bestanden net iets op te schalen, transparantie af te vlakken of de lettertypes in te sluiten bij PDF’s die vanuit Word geëxporteerd zijn. Let wel op tijdens te installatie dat je geen toolbars installeert!


PrintAssistant – Calculatietool(s)

Bezoek website: hier

Als je de Duitse taal een beetje beheerst is dit een ideale site. Je kan er bijvoorbeeld het gewicht van een flyer berekenen, de rugdikte voor een gelijmde brochure, en nog een aantal extra features.


ColorPic – Kleuren tool

Download: hier

Een klein en handig programmatje dat je helpt met kleurwaardes over te nemen. Ongetwijfeld heb je ooit op je website een kleur gebruikt, maar de waarde daarvan is niet meer terug te vinden. Met ColorPic kan je heel eenvoudig vanaf je scherm kleuren bepalen. Vaak komen de CMYK waardes ook goed overeen. Perfect is het niet, maar wel handig voor een globale kleurreferentie.


CMYK naar Pantone omzetten

Bekijk: hier

Het overkomt je vast wel eens, even snel de beste Pantone kleur vinden bij een CMYK waarde. Op deze website kan je eenvoudig je CMYK waarde invullen, de tool zal dan het beste Pantone voorstel aan je tonen.


 

Heb je zelf handige programma’s welke hier ook bij zouden moeten staan? Laat het ons weten, dan voegen we ze toe aan het lijstje!

Pin It on Pinterest

Share This