Selecteer een pagina

In deze blog geven we uitleg over de verschillen tussen offset drukken en digitaal drukken. De vraag komt vaker bij onze opdrachtgevers naar voren en daarom besloten we wat dieper op deze vraag in te gaan. Want wanneer kies je voor digitaal drukken en hoe werkt de offset druktechniek nu eigenlijk? Goede en lastige vragen, wij proberen het naar aanleiding van deze uitleg eens helemaal duidelijk te maken! Heb je straks toch nog vragen, bel dan gerust.

Wat is digitaal drukken bij DWCPRINT?

Digitaal drukken is in de basis een heel gemakkelijk begrip. Je kunt het vergelijken met een uit de kluiten gewassen printer die computergestuurd prints maakt. Omdat je qua handelingen en instellingen weinig werkt hoeft te verrichten, is de digitale druktechniek erg gemakkelijk, snel en voordelig voor kleine oplages.

Je kunt het beste kiezen voor digitaal drukken bij:

  • Kleine oplages (al vanaf 1 exemplaar)
  • Afwijkende formaten
  • Velformaat tot 32×64 cm
  • Erg korte levertijden

Al ons digitale drukwerk produceren wij op HP Indigo persen. Wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers.

Wat is offset drukken bij DWCPRINT?

Bij offset drukken wordt er een aluminium drukplaat gemaakt. Dit kun je een beetje vergelijken met het negatief van een foto. Deze drukplaat drukt de print in het materiaal en in een rubberen plaat waar de inkt bij komt. Omdat deze manier wat duurder is dan digitaal drukken, wordt deze wijze vaak alleen gebruikt als het gaat om grote oplages van meer dan 1000 stuks. Dan is de prijsverhouding met digitaal drukken interessant omdat deze dan goedkoper wordt. Bij de offset druktechniek wordt er uitgegaan van een aantal standaard maten. Heb je een specifiek idee dat afwijkt in een kleine oplage?  Dan is digitaal drukken de beste optie, bij grote oplage’s maken we natuurlijk graag een offerte voor je.

Je kunt het beste kiezen voor offset drukwerk bij:

  • Grotere oplages
  • Standaard papiersoorten
  • Afwijkende formaten mogelijk op aanvraag
  • Iets langere levertijd

We hopen dat dankzij deze blog het verschil echt duidelijk is. Heb je toch nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Daar zijn we voor!

Pin It on Pinterest

Share This