In deze blog leggen wij jou graag uit wat het verschil tussen offset drukken en digitaal drukken is. Deze vraag komt vaker bij onze opdrachtgevers naar voren en daarom besloten we wat dieper op deze vraag in te gaan. Want wanneer kies je voor digitaal drukken en hoe werkt de offset druktechniek nu eigenlijk? Goede en lastige vragen, wij proberen het naar aanleiding van deze uitleg eens helemaal duidelijk te maken.

Wat is digitaal drukken bij DWCPRINT?

Kodak operator

Digitaal drukken is in de basis een heel eenvoudig begrip. Je kunt het namelijk vergelijken met een uit de kluiten gewassen printer die computergestuurd prints maakt. Omdat je qua handelingen en instellingen weinig werkt hoeft te verrichten is de digitale druktechniek snel en daardoor voordelig voor kleine oplages.

Je kunt het beste kiezen voor digitaal drukken wanneer je:

  • Kleine oplages (al vanaf 1 exemplaar) wenst
  • Op zoek bent naar afwijkende formaten en/of jouw eigen formaat wilt bepalen
  • Keuze wilt hebben uit ontzettend veel verschillende papiersoorten
  • Jouw drukwerk wilt veredelen met foliedruk, spot-uv
  • Jij wilt drukken met witte inkt of goudinkt (waarmee je allerlei metallickleuren kun nabootsen)
  • Een velformaat binnen een formaat van 32×64 cm wenst
  • Jouw drukwerk snel nodig hebt (op werkdagen voor 16:00 besteld, is de volgende werkdag al in huis)

Al het digitaal drukwerk produceren wij op de Kodak Nexpress. Wil je hierover meer informatie? Neem dan gerust contact op met één van onze medewerkers. Die vertellen jou hier graag meer over. Een aantal producten die digitaal worden gedrukt zijn o.a.: visitekaartjes, kaarten, folders en flyers. 

Wat is offset drukken bij DWCPRINT?

Bij offset drukken wordt er een aluminium drukplaat gemaakt. Dit kun je een beetje vergelijken met het negatief van een foto. Deze drukplaat drukt de print in het materiaal en in een rubberen plaat waar de inkt bij komt. Aan het maken van drukplaten zijn uiteraard kosten verbonden. Dit maakt dat de opstartkosten voor offset drukwerk iets hoger zijn. Offset drukwerk wordt gedrukt in combinatie. Dit betekent dat allerlei verschillende orders met elkaar worden gecombineerd en op één groot vel worden gezet. Dit maakt dat er op zeer voordelige wijze gedrukt kan worden. Hoe groter de oplage is die je in offset laat drukken, des te goedkoper het in verhouding wordt. Bij de offset druktechniek wordt er uitgegaan van een aantal standaard formaten.

flyers in offset drukken

Heb je een specifiek idee welke afwijkt van de standaard producties en betreft het een kleine oplage? Dan is digitaal drukken de beste optie, bij grote oplages in afwijkend drukwerk maken we natuurlijk graag een offerte voor je.

 

Je kunt het beste kiezen voor offset drukwerk wanneer je:

  • Grotere oplages wenst
  • Standaard papiersoorten en standaard formaten (afwijkende formaten op aanvraag) prima vindt
  • De mogelijkheid hebt om iets langer te kunnen wachten op jouw drukwerk

Een aantal producten die digitaal worden gedrukt zijn o.a.: briefpapier, flyers, folders en enveloppen

Drukwerk bestellen bij DWCPRINT

We hopen dat dankzij deze blog het verschil tussen offset drukken en digitaal drukken duidelijk is geworden. Of je nu digitaal drukwerk of offset drukwerk wilt bestellen; wanneer je verzekerd wilt zijn van topkwaliteit drukwerk bestel je dit bij DWCPRINT. Wij  gebruiken alleen de beste machines en materialen waardoor we een hoogwaardige drukkwaliteit kunnen garanderen dag in dag uit. Heb je na aanleiding van deze blog toch nog vragen, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Daar zijn we voor.

Digitaal of offset drukken? Waar je ook voor kiest, DWCPRINT is jouw drukwerkpartner! 

Pin It on Pinterest

Share This