Alles weten over drukwerk stansen? Stansen is een verdelingstechniek die nog steeds heel erg populair is. Dat is natuurlijk niet voor niets, want met stansen kun je een unieke uitstraling geven aan al jouw drukwerk. In deze blog vertellen we je alles over deze techniek en welke mogelijkheden het je biedt! 

Wat is stansen?

gestanst drukwerk dwcprint
Het stansen van drukwerk is niets anders dan vormen uit het papier halen. Alles wat niet met de snijmachine kan worden gesneden wordt gestanst. Met een stansmachine (in ons geval een Heidelberg Degel) worden de vormen uit het papier geslagen. Om te kunnen stansen moet er een vorm worden gemaakt. Deze stansvorm wordt gemaakt aan de hand van een stanstekening die enkel uit lijnen bestaat. Zodra de stansvorm is vervaardigd, wordt deze op de machine gemonteerd en maakt deze een neerwaartse beweging. De vorm, die is opgebouwd uit messen, wordt op de vellen ‘geklapt’ om de gewenste vorm(en) uit te snijden.

Wat is een stansvorm?

Er zijn een aantal veelgebruikte stansvormen te bedenken. Wat dacht je van presentatiemappen, ronde flyers, deurhangers of kofferlabels? We hebben door de jaren heen een aantal ‘kant-en-klare’ stansvormen verzameld. Hier kun je een keuze uit maken, maar je kunt ook zeker jouw eigen stansvorm laten maken wanneer de door jou gewenste vorm hier niet tussenzit. We maken dan een stansvorm aan de hand van jouw stanstekening.

Het maken van een stansvorm aan de hand van een stanstekening is echt vakmanschap. Nu horen we jou al denken: ‘wat kost het’? De kosten voor het laten maken van een stansvorm variëren. Het is afhankelijk van de complexiteit van de vorm. Van simpel tot complex; de kosten kun je hier berekenen.

Drukwerk stansen bij DWCPRINT

Vrijwel alle papiersoorten die je terugvindt in het assortiment van DWCPRINT kun je laten stansen. We raden je aan te kiezen voor minimaal 200 grams papier. Uiteraard kun je het stansen van drukwerk ook combineren met een afwerking met foliedruk, mocht je helemaal voor een onderscheidende uitstraling willen gaan. Bestel nu gestanst drukwerk bij DWCPRINT.

Natuurlijk laat je het stansen van drukwerk over aan DWCPRINT. Bij DWCPRINT ben je namelijk verzekerd van alleen de beste kwaliteit drukwerk. DWCPRINT werkt alleen met de beste technieken en machine waardoor de hoogwaardige kwaliteit gegarandeerd kan worden dag in dag uit. Daarnaast hoef je nooit lang te wachten voor jij jouw drukwerk in huis hebt en hiermee aan de slag kunt. Heb je nog vragen over het stansen van drukwerk? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

Drukwerk stansen? Laat dat maar over aan dé drukwerkspecialist: DWCPRINT!

Pin It on Pinterest

Share This