Bezig met laden...
web-7

DWCPRINT werkt aan een beter milieu

De aarde waarop we leven is van ons allemaal. Vanzelfsprekend is het dan dat wij ook ons steentje bijdragen aan het verminderen van de CO2 uitstoot. We drukken niet alleen groen, maar zijn het ook. We zijn actief op verschillende vlakken om de CO2 uitstoot te reduceren.

Enkele van onze milieu partners

Inkoop van groene energie

Bij het produceren van drukwerk gebruiken we veel energie. Energie die we op zo veel mogelijk manieren proberen te gebruiken, zodat de verspilling minimaal is. Op onze productielocatie in Groningen maken we gebruik van 100% groene energie vanuit Scandinavie. Via onze leverancier VanHelder maken we gebruik van door hun aangekochte waterkracht certificaten.

Ook bij de keuze van onze leverancier kijken we naar de CO2 uitstoot. Wist je bijvoorbeeld dat twee van onze hoofd-leveranciers samen bijna 700.000KwH per jaar opwekken aan groene stroom?

Verantwoord afvoeren van papier

Natuurlijk onstaat bij het produceren van je drukwerk papierafval. Door dit op verantwoorde wijze af te voeren beland dit niet in de verbrandingsoven maar krijgt dit papier een 2e leven. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je ooit eens een krant leest met het restafval van je order bij DWCPRINT!

Hergebruik van restwarmte

Op onze productielocatie in Groningen proberen we zo veel mogelijk energie te hergebruiken. Bij de productie van je digitale drukwerk komt veel restwarmte vrij. Deze warmte gebruiken we in de winter om onze productielocatie te verwarmen. Zo kunnen we onze afname van gas reduceren tot bijna nul!

Afvoeren van verbruiksartikelen

De inkten van onze pers wordt geleverd in plastic flessen, en vele andere verbruiksartikelen zijn opnieuw te gebruiken. Geen enkel onderdeel van onze machine verdwijnt bij het reguliere afval. Al deze onderdelen gaan retour naar de leverancier die er op zijn beurt weer voor zorgt dat de materialen op een verantwoorde wijze worden afgevoerd of hergebruikt.

FSC® Papier

Alle papiersoorten welke wij leveren zijn standaard FSC gecertificeerd. FSC® staat voor Forest Stewardship Council. Dit is een internationale non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert. Het FSC-keurmerk garandeert dat de grondstoffen voor papier afkomstig zijn van zo’n FSC bos.

FSC-papier is nooit afkomstig uit een bos met hoge natuurwaarden of van een plantage waarvoor een tropisch regenwoud is gekapt.