DWCBLOG

Bezig met laden...

De do's en don'ts voor het lamineren van drukwerk

Kies jij wel eens voor een laminaat tijdens het samenstellen van jouw drukwerk? Het lamineren van drukwerk kent vele voordelen, maar er zijn ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. We vertellen je daarom in deze blog wat de do's en don'ts zijn voor het lamineren van drukwerk. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

22 november 2022

Waarom een kalender het perfecte eindejaarsgeschenk is

Maand-, bureau- of misschien wel een verjaardagskalender? Kalenders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Een kalender is niet voor niets nog altijd een populair eindejaarsgeschenk. Waarom een kalender het perfecte eindejaarsgeschenk is vertellen we je in deze blog. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

15 november 2022

De psychologische betekenis van vormen

In onze vorige blog vertelden wij je alles over de rol en betekenis van kleuren in een ontwerp. Naast kleuren kunnen ook vormen bepaalde associaties oproepen, en dat is precies de reden waarom een blog over de psychologische betekenis van vormen ook niet mag ontbreken. Met psychologische betekenis doelen we op een associatie, betekenis of emotie die je bij het zien van bepaalde vormen krijgt. Over de psychologische betekenis van vormen zijn heel veel verschillende onderzoeken gedaan en boeken geschreven, maar wij houden het in dit geval bij de basis. Op deze manier kun je dit gemakkelijk en snel zelf in de praktijk brengen.
8 november 2022

De rol en betekenis van kleuren in een ontwerp

Kleur speelt een ontzettend belangrijke rol in je ontwerp. Kleuren roepen namelijk een bepaald gevoel of emotie op. Het is daarom aan te raden goed na te denken over de kleuren die je in jouw ontwerp gebruikt. Het laatste wat je wilt is dat je met jouw kleuren volledig de plank misslaat, omdat je hiermee totaal iets anders communiceert naar de buitenwereld. Kies niet voor een kleur omdat je deze mooi vindt, maar kies een kleur die past bij de boodschap die jij wilt overdragen. In deze blog vertellen we je alles over de rol en betekenis van kleuren in een ontwerp.

1 november 2022

De perfecte timing voor het versturen van kerstkaarten

Kerstkaarten, ben jij er al druk mee? Je denkt misschien "het is nog maar oktober, daar hoef ik nog niet mee bezig te zijn", maar voor je het weet is het alweer december en vallen de eerste kerstkaarten weer op de mat. Vanaf wanneer verstuur je nou eigenlijk kerstkaarten? Zijn hier regels voor? In deze blog vertellen we je alles over de perfecte timing voor het versturen van kerstkaarten. Lees snel verder!

25 oktober 2022

Met deze app kun je de mooiste kleurenpaletten maken

Kleuren zijn ontzettend bepalend voor de uitstraling van je ontwerp. Toch kan het soms behoorlijk zoeken zijn naar de perfecte kleuren, want welke kleur past nou goed bij welke kleur? Moge duidelijk zijn, een mooi kleurenpalet maken is zo simpel nog niet. We tippen je daarom graag een hele handige app. Hiermee maak je binnen no-time de perfecte kleurencombinaties. In deze blog vertellen we je alles over deze fantastische tool. Lees snel verder!

20 oktober 2022

Zo kom je erachter welke kleuren zijn gebruikt

Je hebt een gave kleur gespot in drukwerk die je graag ook zelf in je ontwerp zou willen gebruiken? Misschien wel in een bedrijfsfolder of op een visitekaartje die je van een zakenrelatie hebt ontvangen. Maar uit welke kleurwaarden bestaat deze kleur? In deze blog vertellen we hoe je erachter kunt komen welke kleuren zijn gebruikt. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

11 oktober 2022

Zakelijk kerstkaarten versturen? Ook dat is marketing

Ook al duurt het zeker nog een flink aantal weken, kerst is weer in aantocht. Als je denkt aan kerst dan horen daar natuurlijk ook kerstkaarten bij. Je zou de link misschien niet zo snel leggen tussen kerstkaarten en marketing, maar de link is er wel degelijk. Waarom zakelijk kerstkaarten versturen ook marketing is? Wij vertellen je het allemaal in deze blog. Lees snel verder!

4 oktober 2022

Gevouwen drukwerk bestellen en aanleveren doe je zo

Je wilt gevouwen drukwerk bestellen? Gevouwen drukwerk bestellen en aanleveren is nét even wat lastiger dan het bestellen en aanleveren van standaard drukwerk. Je hebt namelijk te maken met meerdere pagina's, verschillende vouwwijzes en ook de oriëntatie kan voor verwarring zorgen. In deze blog vertellen we je waar je precies rekening mee moet houden wanneer je gevouwen drukwerk bestelt. Wil je graag meer weten? Lees dan snel verder.

27 september 2022

Het principe van doordrukblokken en doordruksets

Werkbonnen, werkbriefjes, facturen, schadeformulieren, urenregistratieformulieren, ga zo maar door. Doordrukformulieren zie je overal verschijnen. Ondanks het feit dat we veel digitaal documenteren, worden ze ook vandaag de dag nog altijd veel gebruikt. Maar waar komt dat door? Waar komt die populariteit vandaan? In deze blog vertellen we er je alles over.

13 september 2022

Wat is sluitwerk en waarom we dit afraden

Foliedruk en spot-UV, het zijn twee razend populaire afwerkingen voor kaarten, flyers, folders en meer. Dat is niet voor niets, want je kunt er ontzettend gave dingen mee doen! Een tof resultaat gegarandeerd, maar dan dien je in je ontwerp wel rekening te houden met sluitwerk. Sluitwerk heeft te maken met hoe jij jouw bestand opmaakt en brengt de nodige risico's met zich mee. Wat sluitwerk precies is en waarom we dit afraden bij foliedrukwerk en drukwerk met spot-UV vertellen we je in deze blog. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder!

6 september 2022

Kleurverschil in drukwerk? Zo voorkom je het

Een kleurverschil in drukwerk? Dat kan een behoorlijke domper zijn. Zeker als je de kleuren van je huisstijl consistent door wilt voeren. Kleurverschil in drukwerk kan op verschillende manier ontstaan. In deze blog vertellen we je hoe dit kan ontstaan en, belangrijker nog, hoe je een eventueel kleurverschil voorkomt. Lees snel verder!

30 augustus 2022

De meest gemaakte fouten bij het aanleveren van drukwerk

Het aanleveren van drukbestanden is één van de laatste stappen in het bestelproces, maar tegelijkertijd wel één van de belangrijkste. Vaak wordt het aanleveren van drukwerk een beetje onderschat en krijgt het niet de aandacht die het zou moeten krijgen. Het foutief aanleveren van drukbestanden kan zorgen voor een ongewenst resultaat, en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. We hebben daarom in deze blog de meest gemaakte fouten bij het aanleveren van drukwerk op een rijtje gezet.

23 augustus 2022

Foliedruk, een glansrijke afwerking voor jouw drukwerk

Foliedruk, je hebt het vast weleens gespot op kaarten, visitekaartjes, boeken of ander drukwerk. Dat is niet zo gek, want drukwerk met foliedruk valt op! Foliedruk was vroeger een dure aangelegenheid, maar met de komst van digitaal foliedrukken kun je vandaag de dag foliedruk al heel voordelig bestellen vanaf één exemplaar! Wil je graag meer weten over foliedruk? Dat komt goed uit, want in deze blog gaan we iets dieper in op wat foliedruk nou precies is. Daarnaast vertellen we je hoe het proces van foliedruk er precies uitziet en wat de mogelijkheden zijn die je hebt met foliedruk.

16 augustus 2022

Alle papierformaten voor drukwerk op een rijtje

Wanneer je drukwerk gaat bestellen is een eerste stap vaak het ingeven van het formaat. Het formaat vertelt over de afmetingen van het papier. Met drukwerk variërend van visitekaartjes tot posters, en alles wat hiertussen valt, snappen we heel goed dat het lastig is om het juiste formaat te kiezen. Van het formaat van aan A4-tje kan bijna iedereen zich wel een voorstelling maken, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de rest van de A-formaten? Is een A5 formaat nou groter of kleiner dan een A4? Door alle papierformaten voor drukwerk op een rijtje te zetten hopen we het voor je allemaal een stukje makkelijker te maken. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

9 augustus 2022

Het verschil tussen gestreken en ongestreken papier

Als je voor een eerste keer digitaal drukwerk bestelt, kom je al snel tot de conclusie dat er ontzettend veel papiersoorten zijn. Ook wanneer je met enige regelmaat drukwerk bestelt kunnen we goed begrijpen dat je nog steeds onder de indruk bent van het overweldigende aanbod. Hoewel papier verkrijgbaar is in allerlei soorten (en maten) kunnen we al deze soorten toch vrijwel allemaal onderverdelen in twee categorieën: gestreken en ongestreken papier. Wat het verschil tussen gestreken en ongestreken papier is en wanneer je wat adviseren? In deze blog leggen we het je allemaal uit.

2 augustus 2022

Alles over gepersonaliseerd drukwerk en de mogelijkheden

Gepersonaliseerd drukwerk, wat is dat precies? En hoe gaat het personaliseren van drukwerk in z'n werk? Zijn er zaken waar je rekening mee moet houden? In onze nieuwste blog vertellen we je alles over het personaliseren van drukwerk en wat de mogelijkheden zijn op dit gebied. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

26 juli 2022

Je eigen tijdschrift laten drukken doe je zo

Wil je een eigen tijdschrift laten drukken, bijvoorbeeld omdat je een speciale uitgave voor je klanten wilt maken ter ere van een bedrijfsjubileum? Of misschien wil je een tijdschrift laten drukken als eindexamenstuk? Een tijdschrift is een prachtige, representatieve manier om informatie en beeld te presenteren. Omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor het drukken van je eigen tijdschrift, hopen we je middels deze blog wegwijs te maken in de wereld van de tijdschriften. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder.
19 juli 2022

Stappenplan voor perfecte gelijmde brochures

Een brochure die uit een grotere hoeveelheid pagina's bestaat en/of een luxere uitstraling verdient, bijvoorbeeld omdat het een speciale uitgave betreft? Kies dan voor het drukken van gelijmde brochures! Natuurlijk wil je gelijmde brochures die er netjes en verzorgd uitzien. Hoe je de perfecte gelijmde brochures laat drukken? Wij vertellen het je allemaal in deze blog. Lees snel verder!

12 juli 2022

Een PDF bestand maken? Dat doe je zo

Een PDF bestand is één van de meest gebruikte bestandstypen, maar wat maakt de PDF zo populair, waarom is een PDF een vereiste voor het aanleveren van drukwerk en hoe kun je eenvoudig een PDF bestand maken? We vertellen het je allemaal in deze blog. Lees snel verder.

5 juli 2022

Gestanst drukwerk? Dit is hoe we het maken

Rechttoe, rechtaan? Dat is met gestanst drukwerk verleden tijd. Wanneer je drukwerk laat stansen, betekent dit dat je drukwerk in vrijwel iedere gewenste vorm kunt laten snijden. Hierdoor ben je in staat hele unieke uitingen te creëren. Wil je graag meer weten over gestanst drukwerk en hoe het wordt gemaakt? Lees dan snel verder!

28 juni 2022

Hoe je fontproblemen kunt voorkomen

Je hebt online een gaaf font gevonden en deze vol enthousiasme verwerkt in je brochure. Bij het in ontvangst nemen van het drukwerk zie je tot je grote verbazing dat de brochure niet het lettertype bevat wat jij hebt gekozen. Oorzaak? Fontproblemen. Hoe je een vervelende situatie als deze kunt voorkomen? Wij vertellen het je in deze blog. Lees snel verder!

21 juni 2022

Wat is plano en wanneer kies je hiervoor?

Misschien heb je het weleens opgemerkt tijdens het bestellen van jouw drukwerk: het begrip "plano". Toch blijkt dat het niet voor iedereen duidelijk is wat dit begrip betekent. Daarom gaan we in deze blog het nodige hierover uitleggen. Ben je nieuwsgierig naar wat plano is en wanneer je hiervoor kiest? Lees dan snel verder!

14 juni 2022

Papiersoorten voor drukwerk. Wanneer kies je wat?

We hebben het vaker genoemd, maar drukwerk is zoveel meer dan inkt op papier. De rol die papier speelt in drukwerk wordt nog wel eens onderschat. Het kiezen van de verkeerde papiersoort kan namelijk direct afbreuk doen aan jouw drukwerk. Reden genoeg voor ons om papiersoorten voor drukwerk in een blog uit te weiden. Wat de rol van papier is in drukwerk en hoe je de juiste papiersoort kiest voor jouw drukwerk? We vertellen het je in deze blog.

7 juni 2022

Meer uit je drukwerk halen? Maak het interactief

Drukwerk is al waardevol, maar je kunt er nog meer uithalen. Hoe je dat kunt doen? Door je drukwerk interactief te maken. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. In deze blog lichten we er twee uit. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

31 mei 2022