DWCBLOG

direct mail
30 oktober 2023
75 view(s)

Maak indruk met een persoonlijke direct mail kerstkaarten campagne

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over hoe je jouw klanten en relaties dit jaar gaat verrassen. Een persoonlijke kerstkaart is een uitstekende manier om je waardering te tonen en een blijvende indruk achter te laten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kerstgroet opvalt tussen alle andere kaarten? En hoe kun je dit efficiënt aanpakken? In deze blog duiken we diep in de wereld van direct mail en delen we tips en tricks om jouw kerstkaarten mailing onvergetelijk te maken.
Breng kleur aan de rand van je drukwerk met 'kleur op snede'
12 mei 2023
586 view(s)

Breng kleur aan de rand van je drukwerk met 'kleur op snede'

Ben je op zoek naar een manier om je drukwerk nog meer te laten opvallen? Dan hebben wij bij DWCPRINT nu de perfecte oplossing voor jou: kleur op snede! Deze nieuwe mogelijkheid voegt een extra element van design en luxe toe aan jouw producten en zorgt ervoor dat ze echt opvallen.
enveloppen bedrukt
14 februari 2023
55 view(s)

Nieuw! Enveloppen bedrukt door DWCPRINT!

Het drukken van enveloppen is een stuk eenvoudiger geworden met de komst van onze nieuwe digitale druktechnieken. Bij DWCPRINT drukken we enveloppen digitaal, waardoor je er zeker van kunt zijn dat je een hoge kwaliteit enveloppen ontvangt die op jouw wensen aansluiten. In deze blog vertellen we je meer over het digitaal drukken van enveloppen bij DWCPRINT.
Formaat ansichtkaart, welk afmeting kies je?
17 januari 2023
1047 view(s)

Formaat ansichtkaart, welk afmeting kies je?

Je wilt ansichtkaarten laten drukken? Dan vraag je je waarschijnlijk af welk formaat ansichtkaart je moet kiezen. In deze blogpost geven we je enkele tips om het juiste formaat ansichtkaart te kiezen. Lees verder voor meer informatie!

Nieuwe machines bij DWCPRINT, wijzigingen in mogelijkheden
3 januari 2023
198 view(s)

Nieuwe machines bij DWCPRINT, wijzigingen in mogelijkheden

Ruim 5,5 jaar hebben wij gedrukt met de Kodak Nexpress, alleen is het nu tijd voor iets nieuws! Niet één nieuwe machine, maar twee! In de laatste week van januari nemen wij 2x de Konica Minolta 7100 in gebruik. Met de installatie van deze nieuwe machines hebben we 2,5x meer productiecapaciteit en zullen we flinke stappen voorwaarts maken in de kwaliteit en stabiliteit van onze productie.
Alles wat je wilt weten over een afwerking met ronde hoeken
27 december 2022
348 view(s)

Alles wat je wilt weten over een afwerking met ronde hoeken

Niet alleen op het gebied van drukken is er ontzettend veel mogelijk. Ook voor de afwerking van je drukwerk heb je veel meer opties dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat de hoeken van jouw drukwerk niet per se recht-toe-recht-aan hoeven te zijn? Je kunt deze onder andere af laten werken met ronde hoeken. Wij zijn fan van een afwerking met ronde hoeken. In deze blog vertellen we je waarom. Lees snel verder!

Een werktekening gebruiken voor het opmaken van een bestand
20 december 2022
193 view(s)

Een werktekening gebruiken voor het opmaken van een bestand

Wil je drukwerk bestellen wat aan de hand van een werktekening opgemaakt dient te worden? Als je dit nog niet eerder hebt gedaan is het handig om te weten hoe dit in zijn werk gaat en waar je allemaal rekening mee dient te houden. In deze blog vertellen we je alles wat je wilt weten over het werken met een werktekening voor het opmaken van drukwerk.

Het FSC keurmerk en waarom dit belangrijk is
13 december 2022
168 view(s)

Het FSC keurmerk en waarom dit belangrijk is

Het FSC keurmerk. Het klinkt je vast wel bekend in de oren, maar weet je ook wat dit keurmerk precies inhoudt? Alle papiersoorten die wij voeren in ons assortiment zijn voorzien van het FSC keurmerk. Dit FSC keurmerk geeft je de garantie dat het papier afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Met het kiezen van een FSC gecertificeerd papier maak je dus een verantwoorde papierkeuze. In deze blog zoeken we de verdieping op. We vertellen je wat het FSC-keurmerk precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is. 

Tips voor het drukken van perfecte kerstkaarten
6 december 2022
99 view(s)

Tips voor het drukken van perfecte kerstkaarten

Waan jij je al in kerstsferen? We naderen het einde van het jaar, wat betekent dat hét moment om kerstkaarten te laten drukken weer is aangebroken. Met kerst mag het allemaal best een beetje meer zijn en pakken we graag uit. Goud, glans, het kan niet teveel zijn. In deze blog vertellen we je hoe je perfecte kerstkaarten kunt drukken. Lees snel verder!

De mogelijkheden van Printing on Demand (POD)
29 november 2022
423 view(s)

De mogelijkheden van Printing on Demand (POD)

Printing on Demand, weet jij wat het precies inhoudt? Tegenwoordig wordt er steeds meer 'on demand' geprint. In deze blog vertellen we je wat Printing on Demand precies is en waarom de populariteit hiervan alsmaar toeneemt. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt en wil je hier graag meer over weten? Lees dan zeker even verder!

De do's en don'ts voor het lamineren van drukwerk
22 november 2022
733 view(s)

De do's en don'ts voor het lamineren van drukwerk

Kies jij weleens voor een laminaat tijdens het samenstellen van jouw drukwerk? Het lamineren van drukwerk kent vele voordelen, maar er zijn ook een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. We vertellen je daarom in deze blog wat de do's en don'ts zijn voor het lamineren van drukwerk. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Waarom een kalender het perfecte eindejaarsgeschenk is
15 november 2022
36 view(s)

Waarom een kalender het perfecte eindejaarsgeschenk is

Maand-, bureau- of misschien wel een verjaardagskalender? Kalenders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Een kalender is niet voor niets nog altijd een populair eindejaarsgeschenk. Waarom een kalender het perfecte eindejaarsgeschenk is vertellen we je in deze blog. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

De psychologische betekenis van vormen
8 november 2022
1534 view(s)

De psychologische betekenis van vormen

In onze vorige blog vertelden wij je alles over de rol en betekenis van kleuren in een ontwerp. Naast kleuren kunnen ook vormen bepaalde associaties oproepen, en dat is precies de reden waarom een blog over de psychologische betekenis van vormen ook niet mag ontbreken. Met psychologische betekenis doelen we op een associatie, betekenis of emotie die je bij het zien van bepaalde vormen krijgt. Over de psychologische betekenis van vormen zijn heel veel verschillende onderzoeken gedaan en boeken geschreven, maar wij houden het in dit geval bij de basis. Op deze manier kun je dit gemakkelijk en snel zelf in de praktijk brengen.
De rol en betekenis van kleuren in een ontwerp
1 november 2022
51 view(s)

De rol en betekenis van kleuren in een ontwerp

Kleur speelt een ontzettend belangrijke rol in je ontwerp. Kleuren roepen namelijk een bepaald gevoel of emotie op. Het is daarom aan te raden goed na te denken over de kleuren die je in jouw ontwerp gebruikt. Het laatste wat je wilt is dat je met jouw kleuren volledig de plank misslaat, omdat je hiermee totaal iets anders communiceert naar de buitenwereld. Kies niet voor een kleur omdat je deze mooi vindt, maar kies een kleur die past bij de boodschap die jij wilt overdragen. In deze blog vertellen we je alles over de rol en betekenis van kleuren in een ontwerp.

De perfecte timing voor het versturen van kerstkaarten
25 oktober 2022
62 view(s)

De perfecte timing voor het versturen van kerstkaarten

Kerstkaarten, ben jij er al druk mee? Je denkt misschien "het is nog maar oktober, daar hoef ik nog niet mee bezig te zijn", maar voor je het weet is het alweer december en vallen de eerste kerstkaarten weer op de mat. Vanaf wanneer verstuur je nou eigenlijk kerstkaarten? Zijn hier regels voor? In deze blog vertellen we je alles over de perfecte timing voor het versturen van kerstkaarten. Lees snel verder!

Met deze app kun je de mooiste kleurenpaletten maken
20 oktober 2022
977 view(s)

Met deze app kun je de mooiste kleurenpaletten maken

Kleuren zijn ontzettend bepalend voor de uitstraling van je ontwerp. Toch kan het soms behoorlijk zoeken zijn naar de perfecte kleuren, want welke kleur past nou goed bij welke kleur? Moge duidelijk zijn, een mooi kleurenpalet maken is zo simpel nog niet. We tippen je daarom graag een hele handige app. Hiermee maak je binnen no-time de perfecte kleurencombinaties. In deze blog vertellen we je alles over deze fantastische tool. Lees snel verder!

Zo kom je erachter welke kleuren zijn gebruikt
11 oktober 2022
211 view(s)

Zo kom je erachter welke kleuren zijn gebruikt

Je hebt een gave kleur gespot in drukwerk die je graag ook zelf in je ontwerp zou willen gebruiken? Misschien wel in een bedrijfsfolder of op een visitekaartje die je van een zakenrelatie hebt ontvangen. Maar uit welke kleurwaarden bestaat deze kleur? In deze blog vertellen we hoe je erachter kunt komen welke kleuren zijn gebruikt. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Zakelijk kerstkaarten versturen? Ook dat is marketing
4 oktober 2022
79 view(s)

Zakelijk kerstkaarten versturen? Ook dat is marketing

Ook al duurt het zeker nog een flink aantal weken, kerst is weer in aantocht. Als je denkt aan kerst dan horen daar natuurlijk ook kerstkaarten bij. Je zou de link misschien niet zo snel leggen tussen kerstkaarten en marketing, maar de link is er wel degelijk. Waarom zakelijk kerstkaarten versturen ook marketing is? Wij vertellen je het allemaal in deze blog. Lees snel verder!

Gevouwen drukwerk bestellen en aanleveren doe je zo
27 september 2022
130 view(s)

Gevouwen drukwerk bestellen en aanleveren doe je zo

Je wilt gevouwen drukwerk bestellen? Gevouwen drukwerk bestellen en aanleveren is nét even wat lastiger dan het bestellen en aanleveren van standaard drukwerk. Je hebt namelijk te maken met meerdere pagina's, verschillende vouwwijzes en ook de oriëntatie kan voor verwarring zorgen. In deze blog vertellen we je waar je precies rekening mee moet houden wanneer je gevouwen drukwerk bestelt. Wil je graag meer weten? Lees dan snel verder.

Het principe van doordrukblokken en doordruksets
13 september 2022
97 view(s)

Het principe van doordrukblokken en doordruksets

Werkbonnen, werkbriefjes, facturen, schadeformulieren, urenregistratieformulieren, ga zo maar door. Doordrukformulieren zie je overal verschijnen. Ondanks het feit dat we veel digitaal documenteren, worden ze ook vandaag de dag nog altijd veel gebruikt. Maar waar komt dat door? Waar komt die populariteit vandaan? In deze blog vertellen we er je alles over.

Wat is sluitwerk en waarom we dit afraden
6 september 2022
92 view(s)

Wat is sluitwerk en waarom we dit afraden

Foliedruk en spot-UV, het zijn twee razend populaire afwerkingen voor kaarten, flyers, folders en meer. Dat is niet voor niets, want je kunt er ontzettend gave dingen mee doen! Een tof resultaat gegarandeerd, maar dan dien je in je ontwerp wel rekening te houden met sluitwerk. Sluitwerk heeft te maken met hoe jij jouw bestand opmaakt en brengt de nodige risico's met zich mee. Wat sluitwerk precies is en waarom we dit afraden bij foliedrukwerk en drukwerk met spot-UV vertellen we je in deze blog. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder!

Kleurverschil in drukwerk? Zo voorkom je het
30 augustus 2022
307 view(s)

Kleurverschil in drukwerk? Zo voorkom je het

Een kleurverschil in drukwerk? Dat kan een behoorlijke domper zijn. Zeker als je de kleuren van je huisstijl consistent door wilt voeren. Kleurverschil in drukwerk kan op verschillende manier ontstaan. In deze blog vertellen we je hoe dit kan ontstaan en, belangrijker nog, hoe je een eventueel kleurverschil voorkomt. Lees snel verder!

De meest gemaakte fouten bij het aanleveren van drukwerk
23 augustus 2022
178 view(s)

De meest gemaakte fouten bij het aanleveren van drukwerk

Het aanleveren van drukbestanden is één van de laatste stappen in het bestelproces, maar tegelijkertijd wel één van de belangrijkste. Vaak wordt het aanleveren van drukwerk een beetje onderschat en krijgt het niet de aandacht die het zou moeten krijgen. Het foutief aanleveren van drukbestanden kan zorgen voor een ongewenst resultaat, en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. We hebben daarom in deze blog de meest gemaakte fouten bij het aanleveren van drukwerk op een rijtje gezet.

Foliedruk, een glansrijke afwerking voor jouw drukwerk
16 augustus 2022
121 view(s)

Foliedruk, een glansrijke afwerking voor jouw drukwerk

Foliedruk, je hebt het vast weleens gespot op kaarten, visitekaartjes, boeken of ander drukwerk. Dat is niet zo gek, want drukwerk met foliedruk valt op! Foliedruk was vroeger een dure aangelegenheid, maar met de komst van digitaal foliedrukken kun je vandaag de dag foliedruk al heel voordelig bestellen vanaf één exemplaar! Wil je graag meer weten over foliedruk? Dat komt goed uit, want in deze blog gaan we iets dieper in op wat foliedruk nou precies is. Daarnaast vertellen we je hoe het proces van foliedruk er precies uitziet en wat de mogelijkheden zijn die je hebt met foliedruk.

Alle papierformaten voor drukwerk op een rijtje
9 augustus 2022
184 view(s)

Alle papierformaten voor drukwerk op een rijtje

Wanneer je drukwerk gaat bestellen is een eerste stap vaak het ingeven van het formaat. Het formaat vertelt over de afmetingen van het papier. Met drukwerk variërend van visitekaartjes tot posters, en alles wat hiertussen valt, snappen we heel goed dat het lastig is om het juiste formaat te kiezen. Van het formaat van aan A4-tje kan bijna iedereen zich wel een voorstelling maken, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de rest van de A-formaten? Is een A5 formaat nou groter of kleiner dan een A4? Door alle papierformaten voor drukwerk op een rijtje te zetten hopen we het voor je allemaal een stukje makkelijker te maken. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Bezig met laden...