Zakelijk kerstkaarten versturen? Ook dat is marketing

Zakelijk kerstkaarten versturen? Ook dat is marketing
Geplaatst in: Producten Kaarten

Het duurt nog zeker een flink aantal weken, maar feit is dat kerst weer in aantocht is. Als je denkt aan kerst dan horen daar natuurlijk ook kerstkaarten bij. Je zou de link misschien niet zo snel leggen tussen kerstkaarten en marketing, maar de link is er wel degelijk. Wat de link tussen zakelijk kerstkaarten versturen en marketing is? Wij vertellen het je allemaal in deze blog. Lees snel verder!

Waarom je zakelijk kerstkaarten zou moeten versturen

Je hebt misschien zelf ook wel gemerkt dat de populariteit van kerstkaarten de aflopen jaren is afgenomen. Dat is niet zo gek, want we kunnen tegenwoordig ook heel gemakkelijk digitaal een boodschap overbrengen. Denk aan een appje of een mailtje. Deze heb je zo verstuurd en zijn vaak ook nog gratis. Leuk, maar wel veel minder persoonlijk dan een kaartje. Met een kaartje heb je namelijk echt iets fysieks in handen. Daarnaast laat je met een kaartje zien dat je moeite doet voor degene die het kaartje ontvangt. Er is immers heel wat aan vooraf gegaan voor het kaartje bij de ontvanger op de mat viel. 

De kerstperiode is dé gelegenheid om je als bedrijf nogmaals onder de aandacht te brengen bij jouw klanten en relaties. Je hebt ook nog eens een goede boodschap. Je wilt jouw klanten/relaties een fijne kerst wensen, maar je kunt ze tegelijkertijd ook bedanken voor de samenwerking van het afgelopen jaar. Op deze manier laat jij je bedrijf weer even zien, maar dan zonder een directe commerciële insteek. Jouw klanten/relaties gaan dit gebaar zeker waarderen. 

Tips voor zakelijk kerstkaarten versturen

Natuurlijk valt of staat het succes van een zakelijke kerstkaart versturen wel met het maken van de juiste keuzes. We hebben daarom een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet voor het ontwerpen, bestellen en het zakelijk versturen van kerstkaarten:

Maak het herkenbaar

Je kunt een standaard kerstkaartje kopen in de winkel, maar het is veel leuker wanneer je een kerstkaart in de stijl van jouw huisstijl laat drukken. De kleuren, de vormen, het lettertype; het is allemaal herkenbaar. Men zal de link leggen met jou bedrijf, waardoor de boodschap en het feit dat het kerstkaartje van jouw bedrijf afkomstig is veel beter blijft hangen. Ben je zzp-er? Dan kun je bijvoorbeeld ook een foto van jezelf op de kaart verwerken. Dit maakt het nog een stukje persoonlijker.

Val op met je kerstkaarten

Kerst is dé gelegenheid waarbij het allemaal wel wat meer mag zijn. Bij DWCPRINT zijn volop opties om extra uit te pakken met kerstkaarten drukken. Denk bijvoorbeeld aan een afwerking van jouw kerstkaarten met foliedruk. Hiermee kun je bepaalde elementen in je ontwerp voorzien van een glanzend metallic folie, bijvoorbeeld in de kleur goud, rood of koper. Hiermee geef jij jouw kerstkaart een prachtige, luxe uitstraling. Of wat dacht je van een kerstkaart gedrukt op één van onze speciale papiersoorten als Metallic Goud of Metallic Platinum. Ook met een speciaal papiertje kun je indruk maken. Meer inspiratie voor luxe kerstkaarten drukken? Klik dan hier.

kerstkaart met foliedruk

Personaliseer je kerstkaarten

Niet alleen met een foto maak je het persoonlijk. Je kunt namelijk ook heel eenvoudig jouw kerstkaarten personaliseren. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de naam van de ontvanger in de kaart verwerkt. Zo voelt de ontvanger zich nog specialer. Lever ons een voorbeeld aan van de personalisatie en de gegevens waarmee je de kerstkaarten wilt laten personaliseren en wij regelen de rest!

Laat ons jouw kerstkaarten versturen

Misschien denk je "Leuk zo'n kerstkaart laten drukken en versturen, maar daar heb ik helemaal geen tijd voor". Dan hebben wij de oplossing voor je. Wij kunnen namelijk het proces van drukken (en evt. personaliseren) en het versturen van jouw kerstkaarten volledig voor je uit handen nemen. Het enige wat jij aan hoeft te leveren is een drukbestand en een adressenbestand. De rest regelen wij voor je! Meer informatie over het door ons laten versturen van drukwerk vind je hier.

Voeg een leuke attentie bij

Een kerstboodschap nog specialer maken? Kies er dan voor om een kerstkaart te versturen samen met een leuk relatiegeschenk. Een relatiegeschenk hoeft helemaal niet duur te zijn. Onze tip: kies voor een praktisch relatiegeschenk en vergeet zeker niet deze ook met je logo te laten bedrukken. Zo weet je zeker dat je logo nog regelmatig onder de aandacht wordt gebracht. Enkele leuke tips voor originele, praktische relatiegeschenken:

Stuur je werknemers ook een kerstkaart

Het klinkt misschien logisch, maar vergeet ook zeker niet eigen werknemers een kerstkaart te sturen. Een kerstkaart met een bedankje voor de inzet van het afgelopen jaar. Maak het extra leuk voor je collega's door enkele successen en plannen voor het volgende jaar te delen. Zo creëer je een stukje betrokkenheid en verbondenheid.

Tip: wil je het extra persoonlijk maken en is het aantal werknemers niet heel groot? Schrijf dan een persoonlijke boodschap voor je werknemers in de kerstkaart.

Waarom zakelijke kerstkaarten laten drukken bij DWCPRINT?

Natuurlijk wil je dat jouw kerstkaarten er gelikt uitzien. Je wilt hiermee een goede indruk maken. Laat ze daarom drukken bij digitaal drukker DWCPRINT. Hier ben je elke dag opnieuw verzekerd van de allerbeste kwaliteit digitaal drukwerk. We drukken alleen op de beste materialen en de beste machines. Hierdoor profiteer je van 100% tevredenheidsgarantie. Wil je graag eerst de kwaliteit met eigen ogen zien? Vraag dan gratis samples aan of bestel onze DWCPRINT showcase. Hierin tref je, naast al onze papiersoorten, allerlei drukvoorbeelden aan. Zo heb je een compleet beeld van alle mogelijkheden op het gebied van digitaal drukken.

Vragen over zakelijk kerstkaarten versturen?

Heb je vragen over het zakelijk versturen van kerstkaarten? Neem dan gerust contact met ons op. We zitten klaar om jou verder te helpen. Ook wanneer je speciale wensen hebt en er niet uit komt met het aanbod in onze webshop kun je altijd een offerte aanvragen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

4 oktober 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...