Maak indruk met een persoonlijke direct mail kerstkaarten campagne

direct mail
Geplaatst in: Algemeen

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over hoe je jouw klanten en relaties dit jaar gaat verrassen. Een persoonlijke kerstkaart is een uitstekende manier om je waardering te tonen en een blijvende indruk achter te laten. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kerstgroet opvalt tussen alle andere kaarten? En hoe kun je dit efficiënt aanpakken? In deze blog duiken we diep in de wereld van direct mail en delen we tips en tricks om jouw kerstkaarten mailing onvergetelijk te maken.

Vraag hier een offerte aan voor het versturen van jouw mailing

Wat is direct mail?

Direct mail is een vorm van direct marketing waarbij je fysieke post stuurt naar een specifieke doelgroep. Dit kan variëren van reclamefolders tot gepersonaliseerde brieven, en in dit geval: kerstkaarten. Direct mail is een krachtige manier om een persoonlijke connectie te maken met je doelgroep, omdat het iets tastbaars is in een wereld die steeds digitaler wordt.

Waarom kiezen voor direct mail voor je kerstkaarten?

In het digitale tijdperk kan het sturen van een fysieke kaart een frisse en persoonlijke touch geven aan je klantenrelaties. Een kerstkaart in de brievenbus heeft net dat beetje extra charme en laat zien dat je moeite hebt gedaan. Bovendien is de kans groot dat jouw kaart tussen de kerstversiering belandt en zo nog weken in het zicht blijft van je klant of relatie.

Hoe maak je jouw direct mail kerstkaarten persoonlijk?

Het sleutelwoord hier is personalisatie. Dit gaat verder dan alleen de naam van de ontvanger op de kaart zetten. Denk aan een persoonlijke boodschap, een herinnering aan eerdere samenwerkingen of een dankwoord voor het vertrouwen in het afgelopen jaar. DWCPRINT helpt je om deze personalisatie toe te passen en ervoor te zorgen dat elke kaart die je stuurt, voelt alsof deze met de hand is geschreven.

Hoe zorg je voor een vlekkeloze verzending?

Het verzenden van een groot aantal kerstkaarten kan een hele klus zijn. Maar met een beetje planning en de juiste partner wordt dit een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat je je adressenbestand up-to-date hebt en controleer op eventuele fouten. DWCPRINT neemt vervolgens het drukken, adresseren en verzenden van je kaarten op zich. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook een hoop stress.

Wat is de beste tijd om je kerstkaarten te versturen?

Je wilt natuurlijk dat je kaarten op tijd aankomen, maar ook weer niet te vroeg. Het ideale moment om je kerstkaarten te versturen is in de eerste week van december. Eigenlijk net na sinterklaas. Zo zorg je ervoor dat je kaarten op tijd aankomen, maar nog steeds deel uitmaken van de feestelijke periode.

Creatieve ideeën voor je kerstkaarten

Wees niet bang om creatief te zijn met je kerstkaarten. Voeg bijvoorbeeld een kleine attentie toe, zoals een kortingsbon of een kleine verrassing. Of wat dacht je van een interactief element, zoals een kraskaart of een QR-code die leidt naar een persoonlijke videoboodschap? De mogelijkheden zijn eindeloos en DWCPRINT denkt graag met je mee om iets unieks te creëren.

De kracht van dankbaarheid

Gebruik je kerstkaart ook als een moment om dankbaarheid te tonen. Bedank je klanten voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Een klein gebaar van waardering kan een grote impact hebben en zorgt voor een positieve afsluiting van het jaar.

Meet het succes van je campagne

Direct mail is niet alleen persoonlijk, maar ook meetbaar. Voeg een call-to-action toe aan je kaart en meet hoeveel respons je krijgt. Dit kan in de vorm van een speciale aanbieding, een uitnodiging voor een evenement of een link naar een enquête.

Een kerstkaarten mailing via direct mail is een krachtige manier om een persoonlijke connectie te maken met je klanten en relaties. Met de hulp van DWCPRINT kun je dit proces van begin tot eind soepel laten verlopen en zorgen voor een onvergetelijke indruk. Dus wacht niet langer, laat je creativiteit de vrije loop en maak deze feestdagen speciaal met een persoonlijke kerstkaart.

Start vandaag nog met het plannen van je kerstkaarten mailing en ervaar zelf de kracht van persoonlijke communicatie met direct mail. DWCPRINT staat voor je klaar om je hierbij te helpen en samen maken we er een schitterende kerst van.

Vraag hier een offerte aan voor het versturen van jouw mailing

30 oktober 2023
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...