Folders drukken

Bezig met laden...
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

per pagina

Je wilt folders laten drukken ? Met een folder wil je laten zien wat je in huis hebt. Dit moet een mooie weerspiegeling zijn van wat jij jouw klanten kunt bieden en een verlengstuk van je website. Wij zorgen er voor dat je folder een uitstekende kwaliteit heeft, de prijs niet te hoog is en je kunt kiezen uit vele soorten papier. Pak bijvoorbeeld uit door te kiezen voor folders met foliedruk of gestanste folders . Bij DWCPRINT heb je volop mogelijkheden jouw folders uniek te maken en ben jij altijd verzekerd van topkwaliteit drukwerk. Dat is een fijne gedachte toch?

Folders laten drukken

Hoe worden mijn folders gedrukt?

Jouw folders drukken we op één van de meest vooraanstaande digitale drukpersen van het moment: de Konica Minolta AccurioPress 7100. Folders digitaal drukken kent veel voordelen. Zo kun je folders al heel voordelig vanaf oplage 1 laten drukken en is de levering ook vele malen sneller. De bedrukking van folders is altijd aan 2 zijdes. Zo ik een bedrukking in full-colour mogelijk maar ook enkel in zwart. Je zit namelijk niet met een droogtijd. Wist je dat we folders (maar ook flyers) zonder speciale afwerking al de volgende werkdag kunnen leveren? Zo hoef jij dus nooit lang te wachten voor je kunt beginnen met verspreiden. 

Hoe kies ik het juiste papier voor mij product?

Er zijn verschillende papiersoorten geschikt voor het bedrukken van folders, elk met hun eigen kenmerken en uitstraling:

  1. MC Glanzend papier: Dit type papier heeft een glanzende afwerking die kleuren helder en levendig weergeeft. Het is ideaal voor het drukken van foto's en afbeeldingen, en zorgt voor een luxe uitstraling. (Prijs belangrijk? Dan is een MC soort je beste keuze).

  2. MC Mat papier: Mat papier heeft een subtiele, niet-reflecterende afwerking. Het is geschikt voor tekstuele inhoud en eenvoudige ontwerpen, en geeft een professionele en ingetogen uitstraling.

  3. Gerecycled papier: Voor milieubewuste keuzes is gerecycled papier een uitstekende optie. Het is gemaakt van gerecyclede materialen en geeft jouw folder een duurzame en verantwoorde uitstraling.

  4. Ongestreken papier: Dit is een zwaardere papiersoort met een ruwe afwerking. Het is perfect voor het drukken van hoogwaardige folders met een luxueuze uitstraling en een hoog detailniveau in afbeeldingen.

Welke afwerking is mogelijk bij mij folders?

Bij DWCPRINT heb je ontzettend veel opties voor het drukken van jouw folders. Een standaard folder heeft één vouw in het midden. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een wikkelvouw folder, een zigzag folder (ook wel een leporello genoemd) of een luikvouw folder . Kiezen voor een afwijkende vouwwijze? Ook dat is mogelijk. Met een speciaal gevouwen folder  geef je nét even een andere twist aan jouw folder. En wil jij een folder laten maken in een bepaalde vorm, een vorm die onze snijmachine niet kan snijden? Dan kunnen wij jouw folder digitaal stansen . Jij levert ons de juiste vorm aan middels een contourtekening en wij doen de rest! 

Wat is het verschil tussen flyers en folders?

Het voornaamste verschil tussen een flyer en een folder is de manier waarop ze zijn gevouwen. Een flyer is meestal een enkel, ongevouwen vel papier, terwijl een folder uit meerdere panelen bestaat die zijn gevouwen om een brochure-achtige presentatie te creëren.

Kan ik meerdere ontwerpen folders laten drukken?

Heb je meerdere folders ontworpen, bijvoorbeeld omdat je deze in verschillende talen wilt laten drukken? Je kunt heel voordelig meerdere ontwerpen in één keer laten drukken. We combineren de verschillende ontwerpen dan heel efficiënt op één vel. Geen gedoe, wel zo makkelijk én voordelig! 

Hoe kan ik luxe folders laten drukken?

Wil je luxe folders laten drukken? Ook hiervoor bieden we je volop mogelijkheden. Laat bijvoorbeeld bepaalde delen in jouw ontwerp extra opvallen door deze te laten afwerken met foliedruk ? Je hebt inmiddels maar liefst keuze uit 9 verschillende metallic foliekleuren, waaronder het populaire goudfolie, zilverfolie, koperfolie en rosé-goud folie. 

folders drukken met goudfolie

Welke formaten folders kan ik laten drukken?

Een veelgekozen (eind)formaat voor een folder is A5 (210x148mm) of A4 formaat (210x297mm). Daarnaast bieden we nog een aantal andere standaard formaten aan. Hier hoef je niet perse een keuze uit te maken, want je kunt bij DWCPRINT ook volledig zelf het eindformaat bepalen. Zo laat jij jouw folders dus helemaal op maat drukken! 

Op welk papier kan ik folders laten drukken?

Het papierassortiment van DWCPRINT is ontzettend breed. Deze bestaat inmiddels uit meer dan 20 verschillende papiersoorten. Wil jij folders drukken op mooi, helderwit papiersoort als HVO Offset? Of wil je voor een milieubewuste folder gaan? Kies dan voor Biotop, Recycled, PaperWise of kraftpapier . Zoek je juist een papiersoort met een structuur? Dan is Tintoretto Gesso, Linnenpersing, Old Mill of Texture Vergé wellicht voor jou interessant.

Kan ik een proefdruk laten maken van een folder?

Ben je benieuwd hoe jouw ontwerp er in het echt uit komt te zien? Of twijfel je bijvoorbeeld nog over het papiersoort waarop jij je folders wilt gaan laten drukken? Speciaal hiervoor bieden we je de mogelijkheid om een proefdruk te laten maken . Proefdrukken maken doen we ook nog eens tegen een gereduceerd tarief. Je bestelt deze namelijk met maar liefst 50% korting. 

Hoe kies ik de juiste vouw?

Folders zijn een populaire manier om informatie te delen en kunnen op verschillende manieren gevouwen worden om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. Afhankelijk van het ontwerp en de inhoud, kan je kiezen uit een reeks vouwwijzen om de perfecte folder te creëren.

Een enkele slag is de eenvoudigste vouwwijze, waarbij de folder slechts één keer in het midden wordt gevouwen. Dit is ideaal voor eenvoudige flyers met beknopte informatie.

De zigzagvouw, ook wel bekend als de harmonica- of accordeonvouw, bestaat uit meerdere vouwen die afwisselend naar binnen en naar buiten gevouwen zijn. Dit zorgt voor een overzichtelijke presentatie van de informatie en maakt het gemakkelijk om door de folder heen te bladeren.

Een wikkelvouw, ook wel bekend als een rolvouw, is een andere vouwtechniek die vaak wordt gebruikt voor folders en brochures. Bij een wikkelvouw worden de panelen van de folder opeenvolgend in dezelfde richting gevouwen, zodat elk paneel over het vorige heen wordt gevouwen.

Bij het plaatsen van een bestelling voor folders is het belangrijk om jouw bestand met het juiste ontwerp en de juiste afmetingen aan te leveren. Dit zorgt voor een vlekkeloze productie van de folders, ongeacht de gekozen vouwwijze.

Of je nu kleine of grote oplages nodig hebt, DWCPRINT biedt de mogelijkheid om zowel gevouwen als ongevouwen folders te bestellen. Kies de vouwwijze die het beste bij jouw ontwerp en doel past, en laat jouw folders professioneel drukken voor een optimaal resultaat.

Waarom folders laten drukken bij DWCPRINT?

Wanneer jij jouw folders laat drukken bij DWCPRINT kun jij jouw folders al binnen enkele dagen in huis verwachten! Onze verzending is supersnel! Dit betekent dat jij nooit lang hoeft te wachten voor je ze uit kunt delen. Heb je vragen over folders drukken, de keuze van het materiaal, het opmaken van je bestand of weet je niet hoeveel stuks je moet bestellen? Neem dan contact  met ons op. Je kunt ons bereiken op werkdagen door met ons te chatten, ons een email te sturen, ons een appje te sturen of door met ons te bellen. Ook bij behoefte aan advies horen we graag van je. 

Folders laten drukken van topkwaliteit? DWCPRINT is jouw drukwerkpartner!