Foliedruk, een glansrijke afwerking voor jouw drukwerk

Bezig met laden...
Foliedruk, een glansrijke afwerking voor jouw drukwerk
Geplaatst in: Drukken & afwerken, Foliedruk
Door Marketing
Meer van deze auteur

Foliedruk, je hebt het vast weleens gespot op kaarten, visitekaartjes, boeken of ander drukwerk. Dat is niet zo gek, want drukwerk met foliedruk valt op! Foliedruk was vroeger een dure aangelegenheid, maar met de komst van digitaal foliedrukken kun je vandaag de dag foliedruk al heel voordelig bestellen vanaf één exemplaar! Wil je graag meer weten over foliedruk? Dat komt goed uit, want in deze blog gaan we iets dieper in op wat foliedruk nou precies is. Daarnaast vertellen we je hoe het proces van foliedruk er precies uitziet en wat de mogelijkheden zijn die je hebt met foliedruk.

Wat is foliedruk?

Heel kort samengevat is foliedruk het aanbrengen van dun laagje glanzende metallic folie in een kleur naar keuze. Het is een manier om jouw drukwerk speciaal te maken. De folie geeft jouw drukwerk direct een exclusieve uitstraling. Ideaal voor drukwerk met een feestelijk tintje. Het is niet voor niets dat het een populaire afwerking is voor onder andere geboortekaartjes en trouwkaarten. Je kunt zelf bepalen welke elementen je in jouw ontwerp uit wilt laten voeren in foliedruk. Zo heb je dus alle vrijheid. Kleine details in foliedruk of foliedruk over het volledige oppervlak? Het is helemaal aan jou. Bij DWCPRINT kies je uit maar liefst 9 verschillende foliekleuren: goud, zilver, rosé-goud, koper, rood, violet, blauw, groen en kristal. Voor welke ga jij?

Hoe gaat foliedruk in zijn werk?

Vroeger werd foliedruk aangebracht met stempels. In de meeste gevallen gemaakt van messing. Deze stempels werden helemaal met de hand op maat gemaakt. Je snapt al dat dit een dure aangelegenheid is. En wat te denken van de levertijd van het drukwerk met foliedruk? Die was ook vele malen langer dan de levertijden die nu gehanteerd worden voor digitaal foliedrukken. Zo kunnen wij jouw foliedrukwerk al leveren binnen 3 werkdagen!

Allereerst drukken we het full-colour deel van jouw ontwerp. Vervolgens worden de gedrukte vellen voorzien van een speciaal laminaat (softtouch matlaminaat). Nadat de vellen zijn voorzien van het laminaat gaan ze nogmaals door de pers en worden de foliedelen gedrukt met een zwarte inkt. De laatste stap in het foliedruk proces is het aanbrengen van de folie in de door jou gekozen kleur. De folie hecht enkel en alleen op de foliedelen. Jouw drukwerk is hierna helemaal klaar om verder afgewerkt te worden. Het aanbrengen van foliedruk blijft dus een arbeidsintensief proces, maar de doorlooptijd is tegenwoordig vele malen sneller.

Belangrijk: zoals hierboven uitgelegd gaat het papier meerdere malen door de pers. Dit betekent dat het meerdere malen wordt verwarmd en weer afkoelt. Hierdoor kan er rek en krimp ontstaan van de vellen. Dit is de reden waarom we sluitwerk afraden. Wat sluitwerk is leggen we uit in een apart artikel.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden van foliedruk zijn ongekend. Zo kun je foliedruk op vrijwel al ons digitaal drukwerk toe laten passen. Trouwuitnodigingen met goudfolie, visitekaartjes met koperfolie of misschien wel folders, stickers, stickervellen, brochures of flyers met foliedruk? En heb je een product gevonden waarbij de optie foliedruk niet (standaard) wordt aangeboden? Vraag ons dan gerust naar de mogelijkheden. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt! Zo kun je dus ook heel gaaf gestanst drukwerk combineren met foliedruk. En wist je dat ook twee foliekleuren op aanvraag met elkaar gecombineerd kunnen worden? Want het laatste wat wij willen is jou beperken in je creativiteit.

Trouwuitnodigingen met foliedruk

Vraag gratis voorbeelden aan

Ben je benieuwd naar de kwaliteit van foliedruk of wil je verschillende kleuren folie met elkaar kunnen vergelijken om zo de beste keuze te maken? Vraag dan gerust gratis samples aan. We sturen deze met de post naar je op. Het kan daardoor iets langer duren voor je deze in huis (of op kantoor) hebt. Wil je een compleet overzicht van alles wat we voor je kunnen betekenen op het gebied van digitaal drukwerk? Bestel dan de DWCPRINT showcase. Hierin tref je onze volledige papiercollectie aan en daarnaast ook alle druk- en afwerkopties, waaronder foliedruk. Een echte musthave voor wanneer je met regelmaat drukwerk bestelt.

DWCPRINT showcase

Tip: neem ook eens een kijkje op onze Instagram pagina. Hier delen we regelmatig gaaf drukwerk van klanten. Laat je inspireren!

Waar je rekening mee moet houden

Natuurlijk wil jij foliedrukwerk van de hoogste kwaliteit. Dat snappen we maar al te goed. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen, brengen we de foliedruk op specifieke wijze aan. Hierdoor zijn er een aantal kleine beperkingen. Zo kunnen we bijvoorbeeld foliedruk op het overgrote deel van onze papiersoorten toepassen, maar zijn er dus ook een aantal papiersoorten waarop de folie niet goed hecht. Dit zijn met name de papiersoorten met een textuur. Op papier met een textuur hecht de laminaat en de folie niet goed, wat zorgt voor een ongewenst resultaat. Daarnaast raden we je aan om op sluitwerk te letten (elementen in het full-colour deel en foliedelen die exact op elkaar aansluiten). Ook dit kan zorgen voor een ongewenst resultaat.

Het opmaken van foliedruk in je bestand is tot slot iets technischer dan het opmaken van standaard drukwerk. We raden je daarom aan van te voren even goed te checken hoe je jouw bestand op dient te maken, ook omdat je foliedruk bestanden niet in alle ontwerpprogramma's op kunt maken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Natuurlijk kun je voor het opmaken van je bestanden ook altijd nog een professional inhuren ;)

Waarom foliedrukwerk bestellen bij DWCPRINT?

Jij bestelt drukwerk met foliedruk bij DWCPRINT wanneer je verzekerd wilt zijn van 100% tevredenheidsgarantie. Deze garantie kunnen we bieden door drukwerk enkel en alleen op de beste machines en materialen te produceren. Omdat we foliedrukwerk in onze eigen drukkerij in Stadskanaal produceren, kunnen wij jou deze exclusieve afwerking heel voordelig aanbieden. Daarnaast is onze levertijd van slechts 3 werkdagen ontzettend kort. Zo hoef jij dus nooit lang te wachten voor jij je bestelling in huis hebt. Heb je vragen over foliedruk of een andere drukwerk gerelateerde vraag? Neem dan gerust contact met ons op. We zitten klaar om je verder te helpen. Weet dat je ook altijd voor vrijblijvend advies bij ons terecht kunt!

Drukwerk met foliedruk bestellen? Dat doe je voordelig, snel én volgens de hoogste kwaliteitsnormen bij DWCPRINT!

16 augustus 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
0