Het principe van doordrukblokken en doordruksets

Bezig met laden...
Het principe van doordrukblokken en doordruksets
Geplaatst in: Producten
Door Marjo van der Veen
Meer van deze auteur

Werkbonnen, werkbriefjes, facturen, schadeformulieren, urenregistratieformulieren, ga zo maar door. Doordrukformulieren zie je overal verschijnen. Ondanks het feit dat we veel digitaal documenteren, worden ze nog altijd veel gebruikt. Maar waar komt dat door? Waar komt die populariteit vandaan? In deze blog vertellen we er je alles over. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat zijn doordrukblokken en doordruksets?

Doordrukblokken of doordruksets zijn ideaal wanneer je meerdere versies van het origineel wilt hebben. Vaak wordt er één zelf gehouden voor eigen administratie en wordt de andere meegegeven aan de andere partij(en). Doordrukblokken en doordruksets zijn eigenlijk twee dezelfde dingen. Het enige verschil is dat doordruksets losse sets zijn en doordrukblokken uit meerdere sets bestaan die samen gelijmd zijn in een blok. Het voordeel van een blok is dat je de sets allemaal bij elkaar hebt en het schrijven een stukje gemakkelijker gaat. 

Doordrukblok en set

Doordrukblok vs. doordrukset

Hoe werkt het doordrukken?

Het principe is eigenlijk heel simpel. Het eerste vel vul je in met de nodige gegevens. Omdat op de achterkant van het eerste vel en op de voorkant van het tweede vel een speciale kopie-coating zit, wordt hetgeen wat op het eerste vel wordt geschreven automatisch doorgegeven op het tweede vel. Bestaat jouw set uit twee vellen? Dan betreft het tweede vel enkel een Copy front vel. Bestaan jouw sets uit drie vellen? Dan heeft het tweede vel zowel een Copy Front als een Copy Back coating en het derde vel enkel een Copy Front coating. Wanneer een vel zowel uit Copy front als Copy Back bestaat, dan spreken we van Copy Back Front vellen. Je kunt doordrukblokken en sets eigenlijk zien als een zelf kopiërend principe. Het is een vervanger van een kopieermachine. Super efficient dus!

Bestel je doordrukblokken? We leveren bij elk blok een grijs karton. Deze kun je tussen de sets stoppen. Hiermee voorkom je het eventueel doordrukken. We noemen dit ook wel een inlegonderbord.

Stel ze helemaal op maat samen

Doordrukblokken en sets kun je bij DWCPRINT helemaal op maat samenstellen. Dit begint al bij het formaat. Kies uit een reeks standaard formaten voor doordrukblokken en sets (denk aan het A5 en A4 formaat), of vul helemaal je eigen afmetingen. Het enige waar je hierbij rekening mee dient te houden is het minimale formaat (105 x 105mm) en het maximale formaat (297 x 297mm). Onze doordruksets bestaan standaard uit twee vellen. Het eerste vel is wit en het tweede vel is roze. Deze kun je enkelzijdig in kleur of enkelzijdig in zwart laten bedrukken. Aan jou de keuze! Wil je het tweede vel laten bedrukken met een ander ontwerp, bijvoorbeeld omdat je hierop aan wilt duiden voor wie het vel bestemd is? Kies dan voor 'iedere pagina ander bestand'. Je kunt dan voor elk vel in de set een ontwerp aanleveren. Optioneel laat jij jouw sets of blokken nog afwerken met twee of vier boorgaten. Ideaal voor wanneer het origineel of de kopie in een ringbandmap opgeborgen dient te worden. En wat dacht je van een nummering? Je kunt ook elke set laten voorzien van een nummer. 

Afwijkende wensen?

Wens je een grote oplage, wil je sets laten drukken bestaande uit meerdere vellen, wens je andere kleuren vellen, wil je sets in PMS laten bedrukken, of dienen jouw vellen dubbelzijdig bedrukt te worden? Vraag dan gerust een offerte aan. Er is meer mogelijk dan je denkt. In de meeste gevallen heb je een offerte al binnen één werkdag in je mail of account.

Hoe ze worden gedrukt

We drukken alle vellen afzonderlijk eerst op grote vellen. Nadat de vellen zijn gedrukt, snijden we ze naar het juiste formaat. Zodra de vellen het juiste formaat hebben, gaan we aan de slag met lijmen. De sets worden tussen een klem geplaatst en voorzien van de lijm. Vervolgens worden de sets los gesneden in blokken van 25 of 50 stuks, óf in losse sets. Indien je hebt gekozen voor boorgaten, dan is het boren de laatste stap.

Doordrukblokken en sets bestellen bij DWCPRINT

Heb je vragen over het bovenstaande of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Op werkdagen tijdens kantooruren zitten we klaar om je verder te helpen. Je kunt ons bereiken door ons te bellen, met ons te chatten, een mail of een Whatsapp-bericht te sturen. We helpen je graag verder! 

Doordrukblokken of doordruksets nodig? Je bestelt ze voordelig en snel online bij dé drukker die alles kan: DWCPRINT!

13 september 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
0