Tips voor het drukken van perfecte kerstkaarten

Bezig met laden...
Tips voor het drukken van perfecte kerstkaarten
Door Marketing
Meer van deze auteur

Waan jij je al in kerstsferen? We naderen het einde van het jaar, wat betekent dat hét moment om kerstkaarten te laten drukken weer is aangebroken. Met kerst mag het allemaal best een beetje meer zijn en pakken we graag uit. Goud, glans, het kan niet teveel zijn. In deze blog vertellen we je hoe je perfecte kerstkaarten kunt drukken. Lees snel verder!

Waarom je kerstkaarten zou moeten versturen

Een kerstkaart op de mat is toch veel leuker dan een digitale kerstwens? Een digitale kerstwens is zeker een leuk gebaar, maar een kaartje aan vrienden, familie en kennissen is veel persoonlijker. Je laat hiermee zien dat je aan hem/haar/hen denkt. Daarnaast heb je de moeite genomen om kerstkaarten te laten drukken, te schrijven, te adresseren en vervolgens te versturen met de post. Dit gaat 100% gewaardeerd worden door de ontvanger(s)!

Kerstkaarten

Tip: Waarom ook het zakelijk versturen van kerstkaarten aan te raden is vertellen we je in een eerder geschreven blog.

Zo laat jij jouw kerstkaarten opvallen

Kerst is dé gelegenheid van het jaar waarbij het allemaal wat extra mag zijn. DWCPRINT biedt je dan ook talloze manieren om jouw kerstkaarten echt te laten shinen.

#1 Kerstkaarten met foliedruk

Eén van de manieren waarop jij jouw kerstkaarten kunt laten stralen is door ze te voorzien van foliedruk. Kerstkaarten met foliedruk zijn echte eyecatchers. Je kunt helemaal zelf bepalen welke elementen je in jouw ontwerp uit wilt lichten in een metallic foliekleur naar keuze. Je hebt maar liefst keuze uit 9 verschillende foliekleuren:

  • Goud
  • Zilver
  • Rosé-goud
  • Blauw
  • Rood
  • Groen
  • Kristal
  • Violet
  • Koper

Foliedruk is een hele populaire afwerking voor het drukken van kerstkaarten. Dat is niet voor niks, want foliedruk geeft jouw drukwerk een prachtige, exclusieve uitstraling. Helemaal passend bij kerst dus.

Kerstkaarten met foliedruk

#2 Kerstkaarten met Spot-UV

Een variant op foliedruk is een afwerking met Spot-UV. Waar bij foliedruk wordt gewerkt met een hoogglanzende metallic folie, wordt bij Spot-UV gewerkt met een hoogglanzende transparante folie. Wanneer je speelt met lichtval worden de Spot-UV elementen zichtbaar. Spot-UV is dus niet prominent aanwezig in je ontwerp. Deze afwerking is dan ook iets subtieler dan een afwerking met foliedruk, maar net zo gaaf!

#3 Kerstkaarten in jouw eigen vorm

Een kerstkaart in de vorm van een kerstboom, piek, ster, slee of ander kerstachtig tafereel? Het kan allemaal wanneer jij jouw kerstkaarten door ons digitaal laat stansen. Stansen doen wij zonder stansmes, wat betekent dat je ook heel voordelig een kleinere oplage gestanste kerstkaarten kunt bestellen. Lever ons jouw ideale vorm aan en wij doen de rest. De mogelijkheden die je hebt wanneer je kiest voor digitaal stansen zijn eindeloos! Wist je dat we op aanvraag ook kerstkaarten met foliedruk in jouw eigen vorm kunnen laten stansen? Vraag ons hiervoor gerust naar de mogelijkheden.

Gestanste kerstkaart

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren waarop jij jouw kerstkaarten kunt laten opvallen. Denk aan het kiezen voor een speciaal papiersoort voor jouw kerstkaarten, bijvoorbeeld een papiersoort uit de Sirio Pearl serie. Een papierlijn met een prachtige, subtiele glinstering. Of wat dacht je van ambachtelijk bruin kraftpapier of Tintoretto Gesso papier? En wil je een milieuvriendelijke boodschap brengen? Kies dan bijvoorbeeld voor PaperWise of Recycled papier. Ons papierassortiment bestaat inmiddels uit meer dan 20 verschillende papiersoorten, wat maakt dat hier ook voor jou het perfecte papiertje tussen zit.

Tip: Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een papierkeuze? Maak dan gebruik van onze papier keuzehulp, vraag gratis samples aan of bestel de DWCPRINT showcase. Hierin tref je, naast al onze papiersoorten, ook al onze druk- en afwerkopties aan.

Zo vallen je kerstkaarten netjes op de mat

Kies je voor een ansichtkaart? Dan raden we je aan deze te voorzien van een laminaat. Een ansichtkaart kun je zonder envelop op de post doen. Omdat post tijdens de verwerking veel te verduren krijgt, zorgt een laminaat ervoor dat jouw kaarten ongehavend bij de ontvangers op de mat vallen. Daarnaast zijn ze ook beschermd tegen water. Handig voor wanneer de post wordt bezorgd op een regenachtige dag. Je kunt ook kiezen voor een laminaat om hiermee jouw kaarten een exclusieve uitstraling te geven. Kiezen doe je uit drie verschillende soorten laminaat: glans, mat en softtouch laminaat.

Maak je kerstkaarten extra persoonlijk

Middels een personalisatie (het woord zegt het al) kun je kerstkaarten helemaal persoonlijk maken. Bij een personalisatie kun je denken aan het inprinten van de namen en/of adressen van de ontvangers. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te schrijven. Dit scheelt je tijd en moeite en is helemaal ideaal wanneer je kiest voor kerstkaarten zonder envelop. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een postzegel plakken. Jij levert ons een adressenbestand aan, een drukbestand en een voorbeeld van de personalisatie. De rest regelen wij!

Laat je kerstkaarten door ons versturen

Wil je helemaal geen omkijken meer naar je kerstkaarten? Laat dan niet alleen je kerstkaarten door ons drukken, maar besteed ook het versturen van de kaartjes aan ons uit. Middels een direct mailing zorgen wij ervoor dat jouw kaartjes op de mat vallen bij jouw ontvangers. Wij drukken de kaarten voor je, personaliseren deze voor je en bieden deze vervolgens voor je aan bij PostNL. Dit kan onder ons klantnummer, maar ook onder je eigen PostNL klantnummer. Vraag ons naar de mogelijkheden of bestel jouw kerstkaarten direct hier.

Kerstkaarten laten drukken door DWCPRINT

Heb je gekozen voor een gevouwen kerstkaart? Bestel dan ook direct bijpassende wenskaart enveloppen. Wanneer je dit tegelijkertijd doet met je kaarten profiteer je namelijk van €5 combinatiekorting. Daarnaast kun je je kerstkaarten ook direct versturen nadat je ze in ontvangst hebt genomen. Wel zo handig! Vergeet ook niet om je kerstkaarten op tijd te bestellen. Hoe langer je wacht, des te drukker het is. Niet alleen in drukkerijen, maar ook bij de postbezorging. Het laatste wat je wilt is dat je kerstkaarten na kerst op de mat vallen...

Heb je vragen over het laten drukken van kerstkaarten en/of kom je er niet helemaal uit met de opties die we online in onze webshop aanbieden? Voor afwijkende wensen kun je ook altijd een offerte aanvragen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Laat ons weten hoe we je kunnen helpen. We zitten op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur klaar om je verder te helpen.

Unieke kerstkaarten laten drukken? Laat dat maar over aan dé drukwerkspecialist DWCPRINT!

6 december 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
0