Alles over gepersonaliseerd drukwerk en de mogelijkheden

Bezig met laden...
Alles over gepersonaliseerd drukwerk en de mogelijkheden
Geplaatst in: Opmaaktips
Door Marjo van der Veen
Meer van deze auteur

Gepersonaliseerd drukwerk, wat is dat precies? En hoe gaat het personaliseren van drukwerk in z'n werk? Zijn er zaken waar je rekening mee moet houden? In onze nieuwste blog vertellen we je alles over het personaliseren van drukwerk en wat de mogelijkheden zijn op dit gebied. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat is gepersonaliseerd drukwerk?

Gepersonaliseerd drukwerk is drukwerk wat is voorzien van unieke gegevens. Dit wordt ook wel variabele data printing (VDP) genoemd. De meest voorkomende vorm van drukwerk personalisatie is personalisatie met tekst. Daarnaast kun je ook kiezen voor personalisatie met o.a. cijfers, codes en afbeeldingen. Uiteraard kun je zo ook met elkaar combineren. Bijvoorbeeld tickets met een naam erop én een unieke barcode.

Je vind de optie voor personalisatie terug onder de extra opties.

personalisatie

Wanneer kies je voor gepersonaliseerd drukwerk?

Je kiest voor gepersonaliseerd drukwerk wanneer het van belang is dat drukwerk uniek is. Door drukwerk te voorzien van unieke gegevens, maak je het lastig te vervalsen. Daarnaast kan het personaliseren van drukwerk ook vanuit praktische redenen worden gekozen. Denk hierbij aan het inprinten van adresgegevens op direct mailing kaarten. Zo hoef je geen etiketten te printen en te plakken of je direct mailing handmatig te schrijven.

Natuurlijk is gepersonaliseerd drukwerk bovenal heel persoonlijk, zeker wanneer je bijvoorbeeld de naam van de ontvanger terug laat komen op je drukwerk. Je kunt dus ook kiezen voor gepersonaliseerd drukwerk wanneer je het hart van je klanten/relaties wilt winnen. Ook dit kan een reden zijn om personalisatie toe te passen. 

Wat zijn de mogelijkheden van gepersonaliseerd drukwerk?

De mogelijkheden van gepersonaliseerd drukwerk zijn oneindig. Het meeste digitale drukwerk kunnen wij probleemloos voor je voorzien van het type personalisatie wat jij wilt. Adresgegevens op ansichtkaarten, nummers op cadeaubonnen, namen op certificaten, een kortingscode op flyers, of misschien wel barcodes op entreekaarten? Je kunt het zo gek niet bedenken.

gepersonaliseerd drukwerk

  1. Naam van de ontvanger
  2. Unieke kortingscode 
  3. Adresgegevens 

Drukwerk met foliedruk en spot-UV kunnen we helaas niet voor je personaliseren. Daarnaast kunnen we niet met de volle 100% garanderen dat alle items daadwerkelijk worden geleverd. Door uitval kan het voorkomen dat er een exemplaar mist.

Hoe gaat het personaliseren in z'n werk?

Gepersonaliseerd drukwerk kun je gewoon in onze webshop bestellen. Zodra je de bestelling hebt geplaatst lever je de bestanden aan. We hebben een te personaliseren bestand nodig (PDF), een voorbeeld van de personalisatie en een bestand met hierin alle data. Wil je dat we gebruik maken van een specifiek font? Stuur deze dan ook mee. Aan de hand van het voorbeeld wat je hebt meegestuurd maken wij de personalisatie klaar. We sturen je, voor we jouw drukwerk gaan produceren, nog een digitale proef ter goedkeuring. Als deze door jou akkoord is bevonden, gaan we aan de slag met het produceren van het drukwerk.

Hoe lever je gepersonaliseerd drukwerk aan?

Hoe je jouw drukbestanden aan moet leveren is even afhankelijk van hoe jouw drukwerk gepersonaliseerd dient te worden. Hierbij wordt onderscheidt gemaakt tussen twee verschillende manieren van personaliseren: statisch en niet-statisch. We raden je aan onze aanleverspecificaties voor gepersonaliseerd drukwerk alvorens even goed te checken. Hierin leggen we precies uit hoe jij jouw drukwerk aan dient te leveren.

Gepersonaliseerd drukwerk bestellen bij DWCPRINT

Natuurlijk wil je dat jouw drukwerk tot in de puntjes wordt verzorgd. Bestel het daarom bij online drukkerij DWCPRINT! Bij DWCPRINT ben je verzekerd van topkwaliteit drukwerk. Dit kunnen wij garanderen, omdat wij enkel en alleen met de beste machines werken op de beste materialen. Heb je vragen na het lezen van bovenstaande of zijn er nog zaken onduidelijk voor je? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze drukwerkexperts zitten hier klaar om jou verder te helpen. Ook voor gratis en vrijblijvend advies kun je hier terecht. We helpen je graag!

Tot in de puntjes verzorgd gepersonaliseerd drukwerk nodig? Bestel het vandaag nog voordelig en snel bij DWCPRINT!

26 juli 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
0