Alles wat je wilt weten over een afwerking met ronde hoeken

Bezig met laden...
Alles wat je wilt weten over een afwerking met ronde hoeken
Geplaatst in: Drukken & afwerken
Door Marketing
Meer van deze auteur

Niet alleen op het gebied van drukken is er ontzettend veel mogelijk. Ook voor de afwerking van je drukwerk heb je veel meer opties dan je denkt. Wist je bijvoorbeeld dat de hoeken van jouw drukwerk niet per se recht-toe-recht-aan hoeven te zijn? Je kunt deze onder andere af laten werken met ronde hoeken. Wij zijn fan van een afwerking met ronde hoeken. In deze blog vertellen we je waarom. Lees snel verder!

Ronde hoeken kiezen voor je drukwerk

Ronde hoekjes voor je drukwerk, heb jij ze weleens overwogen? Of misschien wist je niet eens dat dit een mogelijkheid was? Ronde hoeken voor jouw drukwerk geven jouw drukwerk een speciale uitstraling. Je geeft hiermee je drukwerk net even dat klein beetje extra's. Visitekaartjes, ansichtkaarten of misschien wel flyers met ronde hoeken? Al het drukwerk wat niet gevouwen wordt kunnen we moeiteloos voor je rondhoeken! 

visitekaartje met ronde hoeken

Drukwerk met ronde hoeken ziet er niet alleen leuk uit, het beschermt ook je drukwerk! Ronde hoeken voorkomen namelijk het omvouwen van de hoekjes, wat resulteert in lelijke ezelsoren. Denk maar eens aan visitekaartjes. Deze krijgen in je portemonnee een hoop te voortduren. Het laatste wat je wilt is een slechte eerste indruk maken bij jouw klant/relatie door een visitekaartje te overhandigen wat er onverzorgd uitziet. Ronde hoekjes is in dit geval zeker te moeite waard te overwegen!

Rondhoeken, hoe gaat dat in z'n werk?

Ronde hoekjes aanbrengen bij jouw drukwerk doen we met een speciale rondhoekmachine. Op deze machine kunnen verschillende messen (met een ronde hoek) worden bevestigd. Kiezen doe je bij DWCPRINT uit ronde hoeken met een radius van 7 of 10 mm. Hoe groter de radius, des te groter de ronde hoek. Wil je jouw drukwerk af laten werken met een afwijkende radius? Dan kun je jouw drukwerk digitaal laten stansen. Je hebt dan alle vrijheid in het bepalen van de radius. Let er ten allen tijde op dat je geen belangrijke tekst of elementen in de hoeken plaatst. Zo voorkom je dat er belangrijke delen in je ontwerp wegvallen.

Standaard ronden we alle hoeken af wanneer je kiest voor een afwerking met ronde hoeken, maar we kunnen bijvoorbeeld ook enkel één hoek of twee tegenovergestelde hoeken rondhoeken. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Drukwerk met ronde hoeken aanleveren

Drukwerk met ronde hoeken aanleveren is een fluitje van een cent. Je levert dit namelijk gewoon aan zoals je standaard drukwerk ook aanlevert. Je hoeft de ronde hoeken dus niet in je drukwerk op te nemen en kunt dus gewoon onze standaard aanleverspecificaties voor digitaal drukwerk aanhouden. Ben je benieuwd hoe jouw drukwerk met ronde hoeken eruit komt te zien? Je kunt in Illustrator heel gemakkelijk een rechthoek maken met ronde hoeken. Geef de gewenst radius in van jouw ronde hoek. Kies vervolgens voor enkel een lijn (geen vulling) en leg deze vorm op je ontwerp. Op deze manier heb je een goed beeld van het te verwachten eindresultaat. Dit is ook de beste manier om te kijken hoe de ronde hoek zich verhoudt tot jouw ontwerp. Hiermee bedoelen we dat een 5 mm ronde hoek er bijvoorbeeld heel anders uit ziet dan een poster op A3 formaat met 5 mm ronde hoeken. Natuurlijk kun je ook altijd tegen gereduceerd tarief een proefdrukje laten maken. Zo weet je het helemaal zeker!

Drukwerk met ronde hoeken bestellen

Het aanbrengen van ronde hoeken is handwerk, maar toch kunnen we dit al supersnel leveren. Bestel jij drukwerk met ronde hoeken op werkdagen voor 16:00 uur? Dan versturen we dit nog dezelfde dag! Heb je vragen over het bovenstaande of een andere drukwerk gerelateerde vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons op werkdagen bereiken van 09:00 tot 17:00 uur. We helpen je graag!

27 december 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
0