Online drukkerij

Bezig met laden...

Om folders te laten drukken of een serie ansichtkaarten te bestellen hoef je tegenwoordig je stoel niet meer uit te komen. Je bestelt het heel gemakkelijk met slechts een aantal klikken op de knop. Drukwerk kun je tegenwoordig heel eenvoudig bestellen bij een online drukkerij. Welke voordelen het bestellen van drukwerk bij een online drukkerij heeft ten opzichte van de drukkerij om de hoek? Wij vertellen het je in deze blog.

Wat is een online drukkerij?

Een online drukkerij is heel kort samengevat een webshop waarin jij jouw drukwerk kunt bestellen. Niet alle online drukkerijen beschikken over een eigen productie. Er zijn ook veel online drukkerijen die drukwerk elders inkopen en het hier voor jou laten produceren. Wij hebben een eigen productielocatie in Stadskanaal waar we al ons digitaal drukwerk zelf produceren. Zo hebben we de touwtjes zelf in handen en bestel jij direct bij de bron. Dit betekent snel kunnen schakelen en voordeligere prijzen!

dwcprint webshop

Waarom drukwerk bestellen bij een online drukkerij?

Het bestellen van drukwerk bij een online drukkerij kent veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je hiervoor de deur niet meer uit hoeft. Dit scheelt je dus tijd, maar vooral ook moeite. En nog een plus: omdat je de auto niet hoeft te pakken is online bestellen ook nog eens beter voor het milieu.

Drukwerk bestellen waar en wanneer je maar wilt

Onderweg in de trein, vanaf je vakantiebestemming of gewoon vanuit je thuiskantoor: wanneer je drukwerk bestelt bij een online drukkerij kun je dit doen waar en wanneer je maar wilt. Waar je bij de drukkerij om de hoek een bezoek moet brengen tijdens openingsuren, kun je bij een online drukkerij 24/7 jouw drukwerk bestellen. Ideaal toch? Daarnaast is er vaak een hele uitgebreide kennisbank beschikbaar waar tot in detail wordt uitgelegd waar je bij het bestellen rekening mee moet houden en hoe je drukwerk aan dient te leveren.

Een duidelijke aanleverdeadline

"Nee, dat gaat vandaag niet meer lukken. We zitten vandaag al helemaal vol", en dat terwijl je om 11:30 langs komt om 250 visitekaartjes te laten drukken. Wanneer je drukwerk bij een online drukkerij bestelt weet je zeker dat je nog terecht kunt. Online drukkerijen hanteren altijd een aanleverdeadline. Bij ons is dit vóór 16:00 uur op werkdagen bestellen = de volgende dag al geleverd, op de voorwaarde dat het drukbestand voldoet aan de aanleverspecificaties en je geen speciale afwerkingen wenst.

Alle mogelijkheden overzichtelijk op een rijtje

Wanneer je drukwerk online bestelt kun je in één oogopslag zien welke opties je allemaal hebt voor het type drukwerk wat jij wilt gaan bestellen. Denk hierbij aan het formaat, de bedrukking, het papiersoort en eventuele extra afwerkingen. Bij de meeste online drukkerijen zijn de opties net zo uitgebreid als bij de drukkerij om de hoek. Het enige verschil is dat ze online allemaal aan jou gepresenteerd worden en bij de drukkerij om de hoek niet altijd.

Tip: vaak bieden online drukkerijen een showcase/samplemap aan waarin ze alle papiersoorten hebben verzameld en je laten zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van drukken en afwerken. Wij laten het je zien in onze DWCPRINT showcase. 

dwcprint showcase

Showcase bestellen

 

Een klantenservice die altijd standby staat

We kunnen ons goed voorstellen dat je het ook fijn vind om even fysiek langs de drukker te gaan. Even kort bespreken wat de mogelijkheden zijn nadat jij je wensen hebt uitgesproken. Dat geeft toch wel een goed gevoel. Toch is dit echt niet meer nodig. De technieken van vandaag zijn zover ontwikkeld dat alles wat je vroeger bij de drukker om de hoek deed, nu heel eenvoudig online kan. Daarbij worden er ook nog eens verschillende manieren aangeboden waarop je heel laagdrempelig contact kunt zoeken met de online drukkerij. Wij werken bijvoorbeeld o.a. met een handige chatfunctie, waarmee je vrijwel direct een reactie krijgt van één van onze drukwerkspecialisten. Een vraag omtrent het samenstellen van jouw drukwerk, het aanleveren van jouw drukbestand of misschien wel over de levertijd? Je kunt ze altijd en overal stellen. Zo wordt ook het online bestellen van drukwerk nog heel persoonlijk.

Bestelling direct laten afleveren bij jouw klant

Bestel je drukwerk voor jouw klant? Waar je dit bij de drukkerij om de hoek doet dien je dit zelf, nadat je de bestelling hebt opgehaald, nog te versturen. Dit betekent dat je allemaal extra handelingen moet verrichten. Daarnaast is het verzendtarief ook nog eens hoger dan de tarieven die een online drukkerij voor het verzenden van een pakketje betaald. In verhouding is dit dus duurder. Wil je niet dat een klant ziet waar het drukwerk is geproduceerd? Bij de meeste online drukkerij kunnen je tijdens het bestelproces aanvinken dat het een neutrale zending betreft. Wanneer het pakket neutraal wordt verzonden, betekent dit dat er op geen enkele manier valt te herleiden waar het pakket vandaan komt.

Drukwerk bestellen bij online drukkerij DWCPRINT

Hopelijk hebben we je, mocht je dit nog niet zijn, kunnen overtuigen dat het online bestellen van drukwerk ontzettend veel voordelen kent. Heel veel drukwerkfanaten zijn jou al voorgegaan. Probeer met maar eens in onze webshop. Onze webshop is zo ingericht dat iedereen hierin drukwerk kan bestellen. Kom je er niet helemaal uit of wens je graag dat één van onze drukwerkspecialisten even met jou door het hele proces van bestellen heenloopt? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We zitten klaar om jou verder te helpen. Met welke drukwerkuitdaging mogen wij binnenkort voor jou aan de slag?

Tijd, moeite én kosten besparen bij het bestellen van drukwerk? Kies dan voor een online drukkerij!