Drieluik folders drukken. Voor welke vouwwijze kies jij?

Bezig met laden...
Drieluik folders drukken. Voor welke vouwwijze kies jij?
Geplaatst in: Producten, Flyers & Folders
Door Marketing
Meer van deze auteur

Een folder is een prachtige manier om te laten zien wat je in huis hebt. Natuurlijk is het dan wel van belang dat jouw folder gezien worden. Hoe je daarvoor zorgt? Door drieluik folders te laten drukken! Een drieluik folder is een prachtige manier om jouw verhaal te vertellen. Het geeft jouw boodschap nét even wat meer sjeu. Welke mogelijkheden je hebt wanneer je kiest voor drieluik folders drukken? We vertellen het je allemaal in deze blog. 

Wat is een drieluik folder 

Een drieluik folder is een folder die bestaat uit twee rillijnen (en vouwen). Hiermee wordt jouw folder dus opgesplitst in drie vlakken/luiken. Omdat beide zijden van een drieluik folder bedrukt kunnen worden, gaan we altijd uit van 6 pagina's. Het plaatsen van de twee rillen/vouwen kan op verschillende manieren. Om precies te zijn op drie verschillende wijzen: 

Wikkelvouw folder 

Eén van de meest populaire uitvoeringen van een drieluik folder is de wikkelvouw. Beeld je even in dat je de folder helemaal uitgevouwen (plano) voor je hebt liggen. De rechterzijde wordt dan als eerste naar binnen gevouwen. De linkerzijde vouw je hier vervolgens overheen. De rechterzijde is dus nét ietsjes korter dan de linkerzijde. Zo valt de folder altijd mooi dicht.

wikkelvouw folder

Wikkelvouw folders bestellen

 

Zigzag folder

Een andere leuke manier om jouw drieluik folder te laten vouwen is middels een zigzagvouw. Bij een zigzagvouw worden de zijdes in tegengestelde richting gevouwen en zijn alle zijdes van jouw folder even groot. Een zigzagvouw wordt ook wel een harmonicavouw genoemd.

zigzag folder

Zigzag folders bestellen

Luikvouw folder

Bij een luikvouw open je de folder middels twee luikjes. Dit oogt heel nieuwsgierig. Deze luikjes hebben samen dezelfde afmetingen als de achterzijde van de kaart en sluiten netjes tegen elkaar aan. Ze overlappen elkaar dus niet.

zigzag folder

Luikvouw folders bestellen

Drieluik folders opmaken

Aan de slag met het opmaken van een drieluik folder? Maak dan gebruik van onze handige werktekeningen! Wanneer je deze werktekeningen gebruikt weet je zeker dat de afmetingen van jouw folder kloppen en lever jij jouw drukbestand vlekkeloos aan. Dat scheelt een hoop gedoe. 

Naar de werktekeningen

Luxe drieluik folders drukken? 

Wil je écht voor exclusief gaan? Ook dan hebben we volop opties voor jou! Wat dacht je van een wikkelvouw folder met foliedruk? Hierbij heb je maar liefst keuze uit 10 verschillende foliekleuren, waaronder goud, zilver en koper. Ook folders met Spot-UV behoren tot de mogelijkheden. Of wacht dat je van een drieluik folder in jouw eigen vorm? Je kunt namelijk jouw folders ook door ons laten stansen! Lever jouw eigen vorm aan en wij regelen de rest.

folders met foliedruk 

Drieluik folders drukken bij DWCPRINT

Een folder met er gewoon tiptop uit zien. Wil je er zeker van zijn dat jouw folders tot in de puntjes worden verzorgd? Bestel jouw drieluik folders dan vandaag nog bij DWCPRINT. Wij produceren ons drukwerk op de meest vooraanstaande digitale drukpers van het moment: de Kodak Nexpress. Hiermee zijn we in staat iedere dag opnieuw topkwaliteit te leveren. Ervaar het zelf! Heb je vragen over drieluik folders drukken of wellicht een ander product uit ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op! We zitten op werkdagen tijdens kantooruren klaar om jou verder te helpen! 

Laten zien wat je in huis hebt? Dat doe je met een mooie, stijlvolle drieluik folder!

7 september 2021
Vond je dit bericht leuk?
0
0