Goudfolie, voor drukwerk met een feestelijk tintje

Goudfolie, voor drukwerk met een feestelijk tintje

Drukwerk met goudfolie, je ziet het tegenwoordig overal verschijnen. Goudfolie is razend populair en dat is niet voor niets. Met goudfolie kun jij jouw drukwerk extra laten shinen. Drukwerk voor speciale gelegenheden als een jubileum, verjaardag of misschien wel een geboorte? Goudfolie is het antwoord! In deze blog vertellen we je alles over de mogelijkheden die je hebt met goudfolie. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Wat is goudfolie?

Goudfolie is een laagje glanzende metallic folie die op drukwerk kan worden aangebracht. Hiermee kun je de aandacht vestigen op elementen in je ontwerp die jij belangrijk vindt. Door jouw drukwerk te voorzien van elementen in goudfolie geef je tegelijkertijd jouw drukwerk een prachtige exclusieve uitstraling. Je kunt helemaal zelf bepalen welke elementen je in jouw ontwerp wilt laten voorzien van goudfolie. Ga je voor kleine details in goudfolie? Of pak je groots uit en laat je volvlakken uitvoeren in goudfolie? Het is helemaal aan jou.

stickers met goudfolie

Hoe werkt goudfolie drukken?

Goudfolie drukken doen wij digitaal. Dit kent vele voordelen. Zo hoeven we geen dure stempels te maken om foliedruk aan te kunnen brengen en is (mede daardoor) ook de levertijd een stuk sneller. Drukwerk met foliedruk kunnen we al leveren binnen 3 werkdagen! Wel zo fijn wanneer je bijvoorbeeld geboortekaartjes met goudfolie wilt bestellen, want deze wil je gewoon snel in huis hebben. 

Het proces

Drukwerk afwerken met foliedruk is een vrij bewerkelijk proces. We drukken allereerst het full-colour deel van jouw drukwerk. Nadat we dit hebben gedaan worden de vellen voorzien van een softtouch mat laminaat. Deze laminaat laag is een vereiste om foliedruk te kunnen produceren. Foliedruk kan dus niet zonder een softtouch (mat)laminaat laag uitgevoerd worden. Het is ook niet mogelijk foliedruk op een ander laminaat aan te brengen.

Nadat de vellen zijn voorzien van een laminaat gaan de vellen nogmaals door de pers om de foliedelen in te kunnen printen en wordt hier overheen vervolgens de goudfolie aangebracht. Jouw drukwerk is hierna klaar om gesneden te worden naar het juiste formaat en eventueel verder afgewerkt te worden (denk aan rillen, vouwen, holnieten, boren, etc.). 

Waar kan ik foliedruk op aan laten brengen?

Foliedruk kun je toe laten passen op heel veel verschillende soorten drukwerk. Wat dacht je van visitekaartjes met foliedruk? Hiermee maak je zeker een onuitwisbare indruk bij jouw klanten. Of wat te denken van kaarten met goudfolie, bijvoorbeeld trouwkaarten? Mooie gebeurtenissen en mijlpalen verdienen tenslotte iets speciaals. Ons online foliedrukwerk assortiment bestaat onder andere uit:

brochure met goudfolie

 

Wil je drukwerk met foliedruk bestellen, maar kom je er niet helemaal uit met ons online aanbod, bijvoorbeeld omdat je afwijkende wensen hebt? Vraag dan gerust een offerte aan. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Kiezen uit 9 verschillende foliekleuren

Goudfolie is ontzettend gaaf, maar wist je dat we nog 8 verschillende foliekleuren aanbieden? Je kunt jouw drukwerk, naast goud, ook af laten werken met de kleuren: zilver, koper, rosé-goud, blauw, groen, rood, violet en kristal. We hebben voor ieder wat wils dus!

foliedrukkleuren

Ben je benieuwd naar een specifieke foliekleur? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om gratis samples aan te vragen. We sturen deze met de post naar je op, zodat je op je gemak kunt bekijken of de sample voldoet aan jouw verwachtingen. Natuurlijk kun je ook een proefdruk laten maken. Hierop geven we je ook nog eens 50% korting!

Welke papiersoorten zijn geschikt voor foliedruk?

We vertelden eerder al dat foliedruk altijd aangebracht wordt op een ondergrond van laminaat. Omdat dunne(re) papiersoorten niet gelamineerd kunnen worden, kunnen we foliedruk niet op al onze papiersoorten aanbrengen. Zo ook op papiersoorten met een structuur. Simpelweg omdat de laminaat hierop niet goed hecht.

Foliedruk kan op de volgende papiersoorten worden aangebracht (vanaf 250 gr/m2): 

  • Recycled
  • MC Mat
  • MC Glanzend
  • Sulfaatkarton 1-zijdig gestreken
  • Sulfaatkarton 2-zijdig gestreken
  • Biotop
  • HVO Offset

Vind je het lastig je een voorstelling te maken van bovenstaande papiersoorten en/of ben je benieuwd naar de uitstraling? Maak dan gebruik van onze papier keuzehulp en filter op 'geschikt voor foliedruk'. Zo zie je in één oogopslag alle papiersoorten die geschikt zijn voor een afwerking met foliedruk en kun je gemakkelijk(er) de juiste keuze maken. 

Vragen over drukken met goudfolie of een andere drukwerk gerelateerde vraag? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Onze experts zitten hier klaar om jou verder te helpen!

22 maart 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...