Het juiste papier kiezen met onze papier keuzehulp

Het juiste papier kiezen met onze papier keuzehulp
Geplaatst in: Handige tools Papier

Je wilt geboortekaarten drukken, visitekaartjes of misschien wel menukaarten drukken? Vol goede moed begin je aan het bestelproces, maar al snel kom je erachter dat je keuze hebt uit ontzettend veel verschillende papiersoorten. Hoe kies je uit al die verschillende soorten dan het juiste papiersoort? Geen zorgen! Na het lezen van deze blog is het juiste papiersoort kiezen een stuk gemakkelijker geworden.

Papiersoort kiezen, waar begin je?

Ons papierassortiment bestaat inmiddels uit meer dan 20 verschillende papiersoorten. Daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op. Tegelijkertijd snappen we ook dat, wanneer je nog niet bekend bent met deze papiersoorten, het heel lastig is hier een keuze uit te maken. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Het juiste papier kiezen doe je door een aantal vragen aan jezelf of jouw klant te stellen:

  • Moet het papier beschrijfbaar zijn?

Wanneer het kunnen beschrijven/bestempelen van jouw drukwerk een vereiste is raden we je aan te kiezen voor een ongestreken papiersoort. Een ongestreken papiersoort heeft een ruw oppervlak, waardoor inkten goed absorberen. Hierdoor heb je minder kans op vlekken. Dat schrijft wel zo fijn.

Ongestreken papiersoorten zijn: HVO Offset, Biotop, Recycled, PaperWise, Old Mill, Tintoretto Gesso, Sulfaatkarton 1-zijdig gestreken (let op: voorkant wel gestreken), Kraftpapier en Sticker Ongestreken. 

  • Ga je voor wit of een gekleurd papier?

Kies je voor een helderwit papier voor stralende kleuren? Wens je een subtiele cremekleur, of wil je graag dat jouw uiting opvalt en ga je voor een rood, blauw, zwart of misschien wel een goudkleurig papier? Wanneer het papier van jou een belangrijke(re) rol mag spelen in jouw uiting is het overwegen van een gekleurd papiersoort zeker de moeite waard. 

Beschikbare papierkleuren: rood, blauw, geel, roze, zwart, parelmoer, zilver, goud, creme, (licht)grijs en bruin. 

  • Wel of geen textuur?

Papier hoeft niet per se glad te zijn. Het kan ook een textuur bevatten. De textuur in het papier geeft het papier nét even wat meer uitstraling. Het leeft iets meer dan papier zonder textuur en geeft jouw uiting karakter. Wens je een strakke bedrukking, met name in volvlakken? Kies dan voor een papiersoort zonder textuur.

Beschikbare papiertexturen: glad, ruw, geschept, lijnstructuur, linnenstructuur en geribbeld.

  • Vind je het belangrijk dat het papier ecologisch is?

Heb jij oog voor het milieu en wil je een 'bewuste' papierkeuze maken? Kies dan voor één van onze ecologische papiersoorten. Hierin vind je onder andere diverse gerecyclede papiersoorten terug. Allemaal papiersoorten met een goed verhaal. 

Ecologische papiersoorten: Biotop, Recycled, kraftpapier en PaperWise papier.

Hulptool bij het kiezen van het juiste papier 

Door jezelf de hierboven genoemde vragen te stellen is de papierselectie waarschijnlijk al een stuk kleiner geworden. We maken het alleen graag nóg iets gemakkelijker voor je. We hebben namelijk een mooie, nieuwe tool ontwikkeld waarmee het juiste papier kiezen heel gemakkelijk wordt! Met behulp van filters kun je namelijk aangeven wat jouw wensen zijn. Je kunt één filter gebruiken, maar je kunt ze ook allemaal gebruiken. Bij alle papiersoorten wordt een foto van het papier weergegeven en een korte omschrijving. Probeer en ontdek hoe gemakkelijk het juiste papier kiezen is met deze tool! 

Naar de papiertool

Tip: bestel onze showcase!

Hoewel we ons uiterste best hebben gedaan de papiersoorten zo goed en realistisch mogelijk te fotograferen, blijft een foto een foto. Wil jij papier niet alleen kunnen zien, maar ook kunnen ruiken en voelen? Voor een compleet overzicht van al onze papiersoorten raden we je aan de DWCPRINT showcase te bestellen. Naast alle papiersoorten laten we je hierin ook zien welke opties je allemaal hebt op het gebied van drukken en afwerken. Handig voor wanneer je regelmatig drukwerk bestelt.

DWCPRINT showcase

Advies of hulp nodig bij het maken van een papierkeuze?

Kun je voor het kiezen van het juiste papiertje wel wat advies gebruiken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hier helpt één van onze drukwerkspecialisten jou graag verder!

Het juiste papier kiezen is een fluitje van een cent dankzij onze handige papier keuzehulp!

25 januari 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...