Hufterproof drukwerk nodig? Kies voor Watervast papier!

Hufterproof drukwerk nodig? Kies voor Watervast papier!
Geplaatst in: Papier Menukaarten

Drukwerk kan in sommige gevallen veel te verduren krijgen. Denk maar eens aan menukaarten die dagelijks in vele handen terecht komen. Op zoek naar hét perfecte gerecht wordt deze vaak intensief doorgebladerd. Speciaal voor drukwerk wat tegen een stootje moet kunnen is er Watervast papier. Alles over dit bijzondere papier vertellen we je in deze blog. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Wat is watervast papier?

We noemen het wel Watervast papier, maar eigenlijk is het geen papier. Watervast papier is namelijk gemaakt van synthetisch materiaal, niet van hout. Alhoewel het geen papier is loopt het moeiteloos door onze digitale drukpers en kunnen we ook op dit materiaal haarscherp drukken. Binnen het assortiment Watervast papier kun je bij DWCPRINT kiezen tussen Monotex en Synaps. Monotex is verkrijgbaar in een 360 g/m² variant en Synaps in een 230 g/m² variant. Beide materialen hebben een glad en mat oppervlak waarop de toner uitstekend hecht. Dit zorgt voor prachtige, levendige kleuren. Monotex is ideaal voor kaarten en flyers. Wil je een folder laten drukken of gevouwen kaarten? Kies dan voor Synaps. Monotex is namelijk te stug om te vouwen.

Waarom kiezen voor Watervast papier?

Papier is een prachtig materiaal, maar het kan ook heel kwetsbaar zijn wanneer dit intensief wordt gebruikt. Het is niet voor niets dat veel horecazaken menukaarten en ander drukwerk laten maken op Watervast papier. Menukaarten onder andere passeren vele handen en je wilt natuurlijk dat in al deze handen nette, verzorgde menukaarten belanden. Een menukaart wordt vaak gezien als het visitekaartje van een horecazaak, dus deze moeten er tip top uitzien. Wanneer je drukwerk op Watervast papier laat drukken, kun je dit na gebruik probleemloos met een natte doek afnemen. Zo zijn ze weer helemaal klaar voor gebruik.

Menukaarten drukken  Gevouwen menukaarten

Scheurvast en UV-bestendig

Watervast papier is niet alleen bestand tegen water, vuil en vlekken. Probeer het maar eens te scheuren. Je zult zien dat dit geen optie is. Zonder (afwerk)machines kun je dit materiaal niet bewerken. Hiermee kan gerust gezegd worden dat het 100% hufterproof materiaal is. Tot slot weet Watervast papier zich ook uitstekend te verweren tegen UV-staling. Je menukaarten kunnen dus gerust in het zonnetje op het terras blijven liggen, zonder dat de inkten verkleuren.

Toepassingen Watervast papier

Watervast papier is een echte alleskunner. Dit maakt dat je dit materiaal voor heel veel verschillende toepassingen in kunt zetten. Niet alleen drank- en menukaarten, maar ook plantenlabels, hangtags, lidmaatschapskaarten, startnummers, wobblers, tafeldisplays, placemats en meer. Zowel Monotex als Synaps kan prima gestanst worden. Andere mogelijke afwerkingen waaruit je kunt kiezen: 

  • Holnieten 
  • Rondhoeken
  • Personaliseren
  • Lamineren
  • Rillen/vouwen

Welke extra opties beschikbaar zijn is materiaal afhankelijk en ook afhankelijk van het kiezen voor gevouwen of ongevouwen drukwerk op Watervast papier. 

Voorbeelden van Watervast papier? 

Wil je de uitstraling en kwaliteiten van deze papiersoorten met eigen ogen bewonderen? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend samples aan te vragen. We sturen deze met de post naar je op, zodat je op je gemakje kunt bekijken of de papiersoorten aan jouw verwachtingen voldoen. Wil je een overzicht van al onze papiersoorten, druk- en afwerkmogelijkheden? Bestel dan onze DWCPRINT showcase

Alternatieven voor Watervast papier

Wil je drukwerk laten maken op echt papier, maar wens je wel dezelfde eigenschappen als Watervast papier? Laat papier dan lamineren. Hiermee is jouw drukwerk ook beschermd tegen vuil, water en krassen. Keuze heb je uit een glanslaminaat, matlaminaat, softtouch matlaminaat en een krasvast matlaminaat. Naast het feit dat een laminaat het drukwerk beschermt, kun je ook voor een laminaat kiezen uit esthetisch oogpunt. Gewoon omdat je het mooi vindt. 

Vragen of onduidelijkheden?

Heb je na het lezen van bovenstaande vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken door met ons te chatten (direct antwoord), een Whatsapp-bericht te sturen, door te bellen of een mailtje te sturen. Onze drukwerkspecialisten zitten klaar om jou verder te helpen! 

100% hufterproof drukwerk? Kies voor Watervast papier bedrukken!

3 mei 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...