Postcrossing: wat is het en hoe werkt het?

Bezig met laden...
Postcrossing: wat is het en hoe werkt het?
Geplaatst in: Producten, Kaarten
Door Marjo van der Veen
Meer van deze auteur

Postcrossing. Misschien doe je het al jarenlang, maar het kan ook heel goed zijn dat je er nog nooit van hebt gehoord. Postcrossing is een prachtig initiatief waarvan wij vinden dat je eigenlijk wel van het bestaan zou moeten weten. We besteden er daarom graag in deze blog de nodige aandacht aan. We vertellen je wat het is en hoe het precies werkt. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat is postcrossing?

Postcrossing is, het woord zegt het eigenlijk al, 'het kruisen van post'. Het doel van dit initiatief is het uitwisselen van postkaarten over de hele wereld. Of je nou een fanatiek postzegelverzamelaar bent en je collectie graag uit wilt breiden met een aantal zeldzame exemplaren van over de hele wereld, je graag schrijft of dicht, illustrator bent en mensen van over de hele wereld in aanraking wilt laten komen met jouw werk, of gewoon iemand een glimlach op zijn of haar gezicht wilt toveren met een mooie, persoonlijke boodschap; postcrossing is dé manier. Het principe van dit initiatief is dat je kaartjes verstuurd, maar ook kaartjes ontvangt. Dit vanuit alle hoeken van de wereld. Misschien verstuur jij wel een kaartje naar een inwoner van Australië en ontvang jij vervolgens een kaartje uit Brazilië. Het blijft altijd een verrassing wat er bij jou op de mat valt!

Hoe werkt postcrossing?

Om aan postcrossing mee te kunnen doen die je je aan te melden op de website van postcrossing. Dit is helemaal gratis. Vervolgens kun je een adres aanvragen, waarna je ook een Postcard ID ontvangt. Het postcard ID wat je hebt ontvangen na inschrijven noteer je op de kaart die je naar een willekeurige postcrosser opstuurt aan wie je bent gekoppeld. Hij/zij kan, na ontvangst van jouw postkaart, dit ID op de website registreren. Wanneer dit ID door de ontvanger wordt geregistreerd, krijg je bericht dat jouw kaartje is ontvangen. Automatisch wordt jouw adres nu doorgegeven aan iemand anders waarvan jij een kaartje kunt verwachten, en zo gaat het telkens maar door. 

Postkaarten versturen

Wat voor kaarten kan ik versturen?

Het leuke van postcrossing is dat je helemaal zelf invulling kan geven aan de kaartjes die je gaat versturen. Hoe leuk is het om jouw eigen kaarten te laten drukken? Hiermee maak je het kaartje nóg persoonlijker. We bieden je ontzettend veel opties voor het drukken van kaarten. Van postkaarten gestanst in een unieke vorm tot kaarten met foliedruk: je kunt uitpakken zoals jij dit wilt! 

Welke kosten zijn eraan verbonden?

Postcrossing is helaas niet helemaal gratis. Hoewel het registreren en gebruik maken van het platform wel gratis is, dien je de kaarten die je gaat versturen wel zelf aan te schaffen. Je kunt ze kopen of je eigen kaarten laten drukken. Ook de postzegel(s) dien je zelf aan te schaffen. Je kunt zelf bepalen hoeveel kaarten je verstuurd. Postcrossing hoeft dus niet per definitie een dure hobby te zijn. 

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan op www.postcrossing.com 

4 januari 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
0