Stappenplan voor perfecte gelijmde brochures

Stappenplan voor perfecte gelijmde brochures

Een brochure die uit een grotere hoeveelheid pagina's bestaat en/of een luxere uitstraling verdient, bijvoorbeeld omdat het een speciale uitgave betreft? Kies dan voor het drukken van gelijmde brochures! Natuurlijk wil je gelijmde brochures die er netjes en verzorgd uitzien. Hoe je de perfecte gelijmde brochures laat drukken? Wij vertellen het je allemaal in deze blog. Lees snel verder!

Wat is een gelijmde brochure?

Gelijmde brochures worden ook wel garenloze brochures genoemd. Kort gezegd betekent dit dat ze niet met garen worden gebonden, maar enkel met lijm. Het volledige binnenwerk wordt vergaard en aan één zijde opgeruwd en voorzien van lijm. Vervolgens wordt het volledige binnenwerk in de rug van de omslag geplakt. Een gelijmde brochure kun je vergelijken met een magazine die je in de winkel koopt. Een magazine wordt ook wel een 'glossy' genoemd. Wil je dezelfde uitstraling voor jouw gelijmde brochures? Laat dan de omslag van jouw brochures afwerken met een glanzend laminaat.

gelijmde brochures

Over de lijmbinding

"Lijm, blijft dat wel goed zitten?". horen we je denken. Dit is afhankelijk van het type lijm wat wordt gebruikt. Er zijn verschillende types lijm op de markt voor het binden van brochures. Wanneer jij je gelijmde brochures bestelt bij DWCPRINT worden jouw brochures gelijmd met PUR-lijm. Dit is de sterkste lijm die er bestaat voor het lijmen van brochures. Hiermee weet je zeker dat het eventueel loslaten van pagina's verleden tijd is.

Kies voor een handzaam formaat

Omdat het volledige binnenwerk in de omslag wordt gelijmd, betekent dit dat jouw gelijmde brochures niet helemaal open vallen. De rug is een beetje stug. Kies daarom niet voor een te klein formaat. Dit ligt niet fijn in de hand, omdat je veel kracht uit moet oefenen om de bladzijdes open te houden. Maak je brochures bij voorkeur niet kleiner dan het A5 formaat (148x210mm). Het perfecte formaat voor gelijmde brochures is het A4 formaat (210x297mm). Deze kun je namelijk heel goed op tafel open laten liggen, zonder dat jouw brochure de neiging heeft om weer dicht te klappen. Het is ook niet voor niets dat veel magazines worden gedrukt op A4 formaat...

Maak het binnenwerk gelijmde brochures makkelijk doorbladerbaar

Niet is vervelender dan een brochure die niet fijn doorbladerbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een binnenwerk met te dikke pagina's. Te dikke pagina's zorgen ervoor dat ze heel snel omhoog springen als je de gelijmde brochure open voor je hebt liggen. Te dunne bladzijdes daarentegen zorgen er juist weer voor dat je sneller een pagina overslaat. Maak daarom altijd gebruik van paginanummering. Dit draagt bij aan de leesbaarheid van je brochure. Voor de omslag van jouw gelijmde brochures is het juist weer mooier als je voor een dikker papiertje gaat (bij voorkeur voor grammages vanaf 250 g/m²).

Waar de keuze voor de dikte van het papier, voornamelijk vanuit praktische overwegingen wordt gemaakt, heeft de keuze van het papiersoort veel meer te maken met smaak. Voor het drukken van gelijmde brochures heb je keuze uit de volgende papiersoorten:

  • BioTop
  • HVO Offset
  • MC glanzend
  • MC mat
  • Recycled
  • 1-zijdig sulfaatkarton

De keuze voor het papiersoort kun je ook baseren boodschap die je wilt vertellen. Speelt duurzaamheid bijvoorbeeld een rol? Kies dan voor Recycled papier!

Tip: vind je het lastig een papierkeuze te maken? Maak dan gebruik van onze papier keuzehulp! Wil je papier eerst met eigen ogen bewonderen? Bestel dan gratis papiersamples of vraag de DWCPRINT showcase aan. 

dwcprint showcase

Laat je gelijmde brochures afwerken met een laminaat

Natuurlijk wil je dat jouw brochures lang mooi blijven. Laat daarom de omslag van je brochures voorzien van een laminaat. Een laminaat kun je zien als een plastic beschermlaagje die op het papier wordt aangebracht. Hiermee bescherm je jouw brochure tegen vuil, water en krassen. Papiersoorten vanaf 250 g/m² kunnen we voor je lamineren, met uitzonderingen van papiersoorten met een structuur. Meer weten over lamineren? Klik dan hier.

Gelijmde brochures laten drukken bij DWCPRINT

Bestel jij jouw gelijmde brochures bij DWCPRINT? Dan kun je vertrouwen op topkwaliteit drukwerk, dag in dag uit. Wij produceren jouw gelijmde brochures met de beste machines op de beste materialen. Daarnaast staan onze drukwerkspecialisten voor jou klaar om je verder te helpen, daar waar jij vastloopt. Ook wanneer je behoefte hebt aan gratis en vrijblijvend advies kun je altijd contact met ons opnemen. Drukwerk is onze passie en die delen we graag met je! 

Tot in de puntje verzorgde gelijmde brochures laten drukken? Bestel ze vandaag nog bij DWCPRINT!

 

Onlangs hebben we de prijzen van gelijmde brochures flink verlaagd. Je bestelt ze dus nu éxtra voordelig.

12 juli 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...