Wanneer een proefdruk laten maken aan te raden is

Wanneer een proefdruk laten maken aan te raden is

Twijfel je of je een proefdruk wilt laten maken? In deze blog vertellen wij jou in welke gevallen het aan te raden is om een proefdruk te laten maken. Ook vertellen je van welke producten je een proefdruk kunt laten maken, hoe je een proefdruk kunt bestellen en welke alternatieven er zijn. Je leest het allemaal hieronder! 

Waarom een proefdruk laten maken?

Natuurlijk ben je nieuwgierig naar hoe jouw ontwerp er uiteindelijk op papier uit komt te zien. Met een proefdruk kom je erachter hoe de gekozen papiersoort aanvoelt en hoe de kleuren op het papier tot uiting komen. Misschien is jouw conclusie dat de kleuren die je in je ontwerp hebt gebruikt nog niet helemaal naar wens zijn of het papiersoort toch niet helemaal aan jouw verwachtingen voldoet. Na het ontvangen van de proefdruk heb jij nog alle mogelijkheden om je ontwerp en/of de specificaties van jouw uiteindelijke bestelling te wijzigen. Met een proefdruk krijg je een heel goed beeld van wat je van de uiteindelijke oplage kunt verwachten, al kunnen we nooit garanderen dat een 2e druk qua kleur exact gelijk is. Papier is en blijft een natuurlijk product en de verschillende omstandigheden tijdens het drukken kunnen van invloed zijn op het resultaat. 

proefdruk

Wil je gekleurd papier laten bedrukken? Full-colour kleuren kunnen op onze gekleurde papiersoorten anders uitvallen. We raden je aan altijd een proefdruk te bestellen wanneer je kiest voor drukken op gekleurd papier.

Waar kun je een proefdruk van laten maken?

Je kunt een proefdruk laten maken van vrijwel al het digitaal drukwerk wat wij aanbieden in onze webshop (met uitzondering van gelijmde brochures, soft- en hardcover boeken). Omdat de opstartkosten hiervan te hoog zijn, kunnen we dit niet voordelig aanbieden.

Is een proefdruk laten maken gratis?

Omdat iedere proefdruk een productie op maat betreft, kunnen we proefdrukken helaas niet gratis aanbieden. Elke proefdruk wordt als een "echte" order behandeld. Dit betekent dat we dezelfde opstartkosten hebben als die van een grote(re) oplage. Om het laten maken van een proefdruk toegankelijk te houden geven we je hierop 50% korting.

Er geldt geen maximum op het aantal proefdrukken wat je kunt bestellen. Je kunt dus gerust meerdere proefdrukken bestellen.

Zo bestel je een proefdruk 

Een proefdruk bestellen doe je heel eenvoudig door op de productpagina de gewenste specificaties in te vullen. Bij oplage kies je vervolgens voor 'Proefdruk'. De prijs die je hier ziet is al inclusief de 50% proefdrukkorting. 

Proefdruk bestellen

Alternatieven voor een proefdruk

Geen budget om een proefdruk te laten maken? Er zijn ook andere alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld gratis papiersamples bestellen, voorzien van onze eigen bedrukking. Hiermee kun je al een goede indruk vormen van de eigenschappen van het papier en hoe een bedrukking op het desbetreffende papiersoort uitpakt. Daarnaast kun je ook de gratis* DWCPRINT showcase bestellen. In deze showmap tref je al onze papiersoorten, druk- en afwerkmogelijkheden aan. 

DWCPRINT showcase

Een proefdruk van digitaal drukwerk bestellen bij DWCPRINT

Een proefdruk laten maken bij DWCPRINT? Dat is zo gepiept. Door onze razendsnelle productietijden kunnen we proefdrukken (mits op werkdagen voor 16:00 uur besteld) nog dezelfde dag versturen! Heb je vragen over een proefdruk laten maken of kun je wel wat advies gebruiken van één van onze drukwerkspecialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons op werkdagen tijdens kantooruren bereiken door ons te mailen, bellen, met ons te chatten of door ons een WhatsApp-bericht te sturen. 

Proefdruk laten maken? Laat dat maar over aan de drukwerkspecialist: DWCPRINT!

10 augustus 2021
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...