Dit zijn onze duurzame papiersoorten

Bezig met laden...
duurzame papiersoorten
Geplaatst in: Papier
Door Marjo van der Veen
Meer van deze auteur

Duurzaam drukwerk? Kies er dan voor om jouw drukwerk te laten drukken op één van onze duurzame papiersoorten. Wat een papiersoort duurzaam maakt en welke papiersoorten de meest duurzame keuze zijn? In deze blog vertellen we er je alles over. Lees snel verder!

Wat maakt een papiersoort duurzaam? 

Allereerst is het belangrijk om te vertellen dat al onze papiersoorten over een FSC-keurmerk beschikken. Dit internationale keurmerk toont aan dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt. Papier is duurzaam wanneer dit wordt geproduceerd met de insteek dat het milieu zo min mogelijk wordt belast en dus milieuvriendelijk is. Duurzame papiersoorten bevatten gerecycled papier. Dit betekent dat er minder nieuw hout nodig is voor de productie van deze papiersoorten en hiervoor dus minder bomen te hoeven worden gekapt.

Wist je dat: oudpapier tot wel 7 keer hergebruikt kan worden? 

Waarom kiezen voor een duurzaam papiersoort?

Door te kiezen voor een duurzaam papiersoort stimuleer jij het recyclen van papier en help je het aantal bomen wat wordt gekapt te reduceren. Door duurzaam papier consistent door te voeren in jouw huisstijl laat je hiermee ook een positieve indruk achter bij jouw klanten/relaties. Doordat we onze duurzame papiersoorten aanbieden in verschillende grammages is dit geen enkel probleem. Visitekaartjes, flyers, folder of misschien wel brochures? Het is allemaal mogelijk!

PaperWise 

Het uitgangspunt van PaperWise is het bijdragen aan een betere wereld. Dit doen ze door landbouwafval te gebruiken als grondstof voor papier. Bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton. PaperWise papier is beige van kleur en bevat subtiel zichtbare vezels die het papier een natuurlijke uitstraling geven. 

PaperWise is verkrijgbaar in de grammages:

  • 90 grams
  • 150 grams
  • 200 grams
  • 295 grams

Biotop 

Biotop papier is een papiersoort wat op natuurlijke wijze is gebleekt (zonder chloor of optische witmakers/kleurpigmenten) en wordt gekenmerkt vanwege haar effen zachte crème kleur. Deze zorgt voor een luxe, elegante uitstraling. 

Biotop is verkrijgbaar in de grammages:

  • 90 grams 
  • 160 grams
  • 300 grams

Recycled 

Recycled papier is, zoals de naam al doet vermoeden, een 100% gerecycled papiersoort. Recycled papier is natuurwit van kleur en heeft een bijzonder eigen karakter. Ook in recycled papier zijn de gerecyclede vezels zichtbaar, maar iets subtieler dan in PaperWise papier.

Recycled papier is verkrijgbaar in de grammages:

  • 135 grams
  • 250 grams
  • 300 grams

Samples ontvangen van duurzame papiersoorten?

Onze duurzame papiersoorten met eigen ogen bewonderen? Dat kan! Via onze website kun je heel eenvoudig, snel én gratis samples van papier aanvragen. We sturen deze via de post naar je op, dus het kan een paar dagen duren voor je ze in huis hebt. Wil je een overzicht van al onze papiersoorten? Vraag dan onze showcase aan. Hierin tref je ook al onze druk- en afwerkopties aan. 

Tip: benieuwd hoe jouw eigen ontwerp op één van onze milieuvriendelijke papiersoorten tot uiting komt? Je kunt een proefdruk laten maken met jouw ontwerp voor 50% korting. Lees hier hoe je een proefdruk bestelt. 

Samples aanvragen

Duurzaam drukwerk bestel je bij DWCPRINT 

Heb je vragen over drukken op onze duurzame papiersoorten of kun je wel wat advies gebruiken van één van onze drukwerkspecialisten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons op werkdagen tijdens kantooruren bellen, mailen, met ons chatten en met ons WhatsAppen. 

Duurzaam drukwerk? Kies dan voor drukken op één van onze duurzame papiersoorten!

20 juli 2021
Vond je dit bericht leuk?
0
0