Doeltreffend flyers verspreiden? Zo doe je dat

Bezig met laden...
flyers verspreiden
Geplaatst in: Producten, Flyers & Folders
Door Marjo van der Veen
Meer van deze auteur

Flyers, je komt ze overal tegen. Dat is niet voor niets, want flyers verspreiden is een relatief goedkope manier van reclame maken. Ben jij ook van plan om te gaan flyeren? Hoe jij doeltreffend flyers kunt verspreiden vertellen we jou in deze blog. Lees snel verder!

Deel jouw flyers uit op straat

Een nieuw product promoten, een event aankondigen of een kortingsactie onder de aandacht brengen? Er zijn verschillende situaties waarbij je ervoor kunt kiezen om reclame te maken met flyers. Flyers verspreiden kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om ze ergens neer te leggen, bijvoorbeeld op de toonbank, je kunt flyers huis-aan-huis laten verspreiden, maar je kunt ze ook uitdelen op straat. Deze manier van flyers verspreiden blijkt vaak het meest effectief. De reden waarom? Het betreft een hele persoonlijke, pro-actieve aanpak. Deze leidt tot een hoge(re) betrokkenheid bij de klant. Je rijkt voorbijgangers persoonlijk iets aan. Een automatische reactie is om dit vervolgens aan te nemen, omdat het lastig blijkt hier nee tegen te zeggen. Natuurlijk wil je ook weten wat je in handen hebt gekregen. De flyer heeft jouw aandacht gekregen. 

Belangrijk: wil je flyers huis-aan-huis gaan verspreiden? In de maanden november en december dien je rekening te houden met de beschikbaarheid van de verspreiders. Neem daarom ruim van te voren contact met ons op om jouw flyer in de feestmaanden te kunnen laten verspreiden.

Check van te voren of je een vergunning nodig hebt

Natuurlijk ben je helemaal vrij om in je eigen zaak flyers op de toonbank te leggen of flyers aan jouw klanten mee te geven, maar zodra je de straat op gaat wordt dit een ander verhaal. Je mag namelijk niet zomaar, zonder toestemming, op straat gaan flyeren. De regels voor het verspreiden van flyers op straat verschillen per gemeente. Het is dus belangrijk dat je van te voren checkt of je zonder toestemming kunt flyeren of dat je hiervoor een vergunning nodig hebt. Check de site van de gemeente waarin je wilt gaan flyeren. Hiermee voorkom je een vervelende boete. 

flyers verspreiden

Zorg voor een flyer die aanspreekt

Wil je aandacht trekken, dan moeten jouw flyers er aantrekkelijk uitzien. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat jouw flyers aanspreken. Een belangrijk element is natuurlijk het ontwerp, maar daarnaast zijn ook belangrijk: het formaat, het papier, de bedrukking en de mogelijke afwerkingen. 

  • Formaat 

Maak een flyer niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Een populair (standaard) formaat voor een flyer is A5 (148x210mm). Dit is precies de helft van een A4-tje. Je kunt ook kiezen voor een slagje kleiner, A6 (105x148mm). Dit is weer exact de helft van een A5, dus een vierde van een A4-tje. Natuurlijk hoef je niet voor een standaard flyer formaat te kiezen. Je kunt ook jouw eigen afmetingen invoeren voor flyers op maat. 

  • Papier

Als je de straat op gaat om flyers uit te delen wil je natuurlijk niet met een zwaar pakket papier staan. In de meeste gevallen worden flyers daarom gedrukt op 135, 150 of 170 grams papier. Hoe hoger het grammage, des te dikker en steviger het papier wordt. De meest populaire papiersoort voor flyers is MC papier. MC papier is verkrijgbaar in een silky en glanzende uitvoering. Is dit niet helemaal wat je zoekt? Het papierassortiment van DWCPRINT bestaat inmiddels uit meer dan 20 verschillende papiersoorten, dus voor elk wat wils! 

  • Bedrukking

Kies je voor een bedrukking in full-colour of wil je een bijzonder contrast creëren door een bedrukking met witte inkt toe te passen op een gekleurd papiersoort? Of wat dacht je van een bedrukking met goudinkt. Goudinkt bevat een prachtige, subtiele glinstering en geeft jouw flyers in een handomdraai een exclusieve uitstraling.

  • Afwerkingen

Mag het van jou wel een beetje meer zijn? Overweeg dan jouw flyers af te laten werken met één van onze exclusieve afwerkmogelijkheden zoals foliedruk of spot-UV. Met zowel foliedruk als spot-UV kun je bepaalde elementen in jouw ontwerp extra onder de aandacht brengen door dit uit te laten voeren met een metallic hoogglanzende folie (in een kleur naar keuze) of met een transparante hoogglanzende folie. 

Dienen jouw flyers lang mee te gaan, bijvoorbeeld omdat ze op een later tijdstip ingeleverd moeten worden? Met een laminaat kun jij jouw folders langer mee laten gaan. Daarnaast zorgt een laminaat ook voor een nette, verzorgde uitstraling. 

Maak jouw flyeractie meetbaar 

Wil je de effectiviteit van jouw flyeractie kunnen meten? Zorg er dan voor dat men een bepaalde actie moet ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitreiken van een kortingscode, het scannen van een QR-code of het inleveren van de flyer in ruil voor een korting of gratis product? Het zijn allemaal manieren waarop je kunt achterhalen of jouw flyeractie doeltreffend is geweest. 

Meer informatie over flyers drukken en verspreiden?

Heb je vragen over flyers drukken en/of het verspreiden van flyers? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hier zitten we op werkdagen tijdens kantooruren klaar om jou verder te helpen. Bel, mail, chat of Whatsapp met ons. We helpen je graag verder. Ook voor gratis en vrijblijvend advies kun je hier terecht. 

Doeltreffend flyers verspreiden? DWCPRINT is jouw drukwerkpartner!

5 oktober 2021
Vond je dit bericht leuk?
0
0