Een goede flyer maken in zes stappen

Een goede flyer maken in zes stappen

Een flyer is een prachtige communicatiedrager en dat voor relatief weinig geld. Natuurlijk wil je wel dat jouw flyers iets gaan opleveren, want alle reclame is te duur wanneer je er niets mee bereikt. In deze blog vertellen we jou hoe je in zes stappen een goede flyer kunt maken. Lees snel verder! 

Stap 1: bepaal het doel van jouw flyer

Bepaal nog voor je start met het vormgeven van jouw flyer het doel van de flyer. Wat wil je dat mensen doen nadat ze jouw flyer onder ogen hebben gekregen? Promoot je bijvoorbeeld een nieuw product (of dienst) en wil je interesse wekken? Wil je een evenement promoten? Of wil je misschien een actie/aanbieding onder de aandacht brengen? Zorg ervoor dat het doel helder is. Zo kun je goed bepalen waar je in jouw ontwerp het meeste aandacht aan moet besteden. 

flyers

Stap 2: zorg voor herkenbaarheid

Het is van groot belang dat de flyer in de huisstijl is opgemaakt. Een belangrijk element om te zorgen voor herkenbaarheid is de vermelding van het logo of beeldmerk. Geef deze een mooie, maar niet te prominente plek op jouw flyer. Het moet duidelijk zichtbaar zijn, maar niet alle aandacht opeisen. 

Stap 3: kies een pakkende titel voor jouw flyer

Het belangrijkste element van een flyer is de titel. De titel verdiend een prominente plek op de flyer. De titel moet ook allesomvattend zijn en vertellen over de inhoud van de flyer. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat de boodschap is van de flyer. Wil je een evenement promoten? Grote kans dat je in de titel dan de naam van het evenement vermeld. Heb je een aanbieding/korting die je wilt communiceren? Dan wil iedereen weten hoe hoog de korting is en waar deze voor geldt. 

Stap 4: wissel tekst af met beeld

Een flyer moet een korte boodschap vertellen die men in een paar seconden moet kunnen begrijpen. Gebruik daarom niet te veel tekst. Als je informatief over iets wilt vertellen is een flyer hiervoor niet de juiste communicatiedrager, maar kun je beter folders laten drukken. Met een folder kun je dieper op stof ingaan. 

folders drukken

Voeg aan jouw flyer ook één of meerdere sprekende afbeeldingen toe. Hiermee kun je een sfeer creëren en tegelijkertijd laat je hiermee jouw flyer ook spreken. Beschik je zelf niet over geschikte foto's en wil je foto's van het internet gebruiken? Check dan goed of deze afbeeldingen wel rechtenvrij zijn. Over het gebruik van afbeeldingen van het internet hebben we eerder ook een blog geschreven. 

Stap 5: zet met jouw flyer aan tot actie 

Het is belangrijk dat men bij het bekijken/lezen van jouw flyer een richting uit wordt gestuurd. Wat moeten ze doen? Aanmelden, de korting claimen of misschien wel een review achterlaten? Zet ze in een vlotte zin aan tot deze actie "Meld je nu aan om kans te maken" of bijvoorbeeld "Verzilver de korting voordat het te laat is". Dit wordt ook wel een call-to-action genoemd. Eigenlijk wil je natuurlijk het liefst dat ze meteen overgaan tot actie. Maak het daarom zo gemakkelijk mogelijk. Voeg een QR-code toe zodat men meteen op de juiste webpagina terecht komt. Vergeet ook niet je social media kanalen op de flyer te vermelden. 

Stap 6: maak jouw flyer meetbaar

Flyers verspreiden is stap één, maar natuurlijk wil je ook weten wat dit oplevert. Zorg er daarom voor dat je het meetbaar maakt. Dit kan op verschillende manieren. Wanneer je met jouw flyer een kortingsactie communiceert, kun je dit heel goed meten door een specifieke kortingscode te communiceren. Wil je websitebezoekers genereren? Dan kun je dit doen door een landingspagina te maken. Aan de hand van het aantal bezoekers op deze pagina kun jij de nodige conclusies trekken.

Heb je vragen over het maken van een flyer en/of kun je wel wat advies gebruiken bij het laten drukken van flyers? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder! 

9 november 2021
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...