Je eigen tijdschrift laten drukken doe je zo

Bezig met laden...
Je eigen tijdschrift laten drukken doe je zo
Door Marketing
Meer van deze auteur

Wil je een eigen tijdschrift laten drukken, bijvoorbeeld omdat je een speciale uitgave voor je klanten wilt maken ter ere van een bedrijfsjubileum? Of misschien wil je een tijdschrift laten drukken als eindexamenstuk? Een tijdschrift is een prachtige, representatieve manier om informatie en beeld te presenteren. Omdat er ontzettend veel mogelijkheden zijn voor het drukken van je eigen tijdschrift, hopen we je middels deze blog wegwijs te maken in de wereld van de tijdschriften. Ben je nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Een eigen tijdschrift laten drukken

Je bent bij dit artikel terechtgekomen omdat je graag wat meer informatie wilt over het drukken van een tijdschrift. Allereerst is het goed om te weten dat je ook een tijdschrift in kleine oplage kunt laten drukken. Sterker nog, je bestelt een tijdschrift al heel goedkoop vanaf 1 exemplaar. Wil je een grote(re) hoeveelheid tijdschriften laten drukken, bijvoorbeeld om deze als direct mailing te versturen naar je klanten en relaties? Ook dit is bij DWCPRINT geen enkel probleem. En heb je afwijkende wensen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Een tijdschrift is ideaal wanneer je veel hebt te vertellen of veel hebt om te laten zien. De naam 'tijdschrift' kun je opsplitsen in twee woorden: 'tijd' en 'schrift'. Tijd refereert naar het feit dat een tijdschrift vaak allerlei actualiteiten bevatten. De informatie is dus niet per se tijdloos. Daarnaast is het gebruikelijk dat een tijdschrift periodiek wordt uitgebracht, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks. 'Schrift' verwijst naar het gebruik van taal in algemene zin.

Wat typeert een tijdschrift?

Een tijdschrift wordt vaak uit een aantal vaste elementen opgebouwd. Hieraan kun je herkennen dat het om een tijdschrift gaat. Deze vaste elementen worden ook wel rubrieken genoemd. Een aantal veel toegepaste rubrieken (ter inspiratie) voor het maken van je eigen tijdschrift:

  • De cover (ook wel omslag genoemd)
  • Inhoudsopgave
  • Editorial (voorwoord van de redacteur)
  • Colofon (namen van iedereen die heeft meegewerkt aan het tijdschrift)
  • Inhoud (rapportages, informatieve weetjes, tips & trucks, interviews, recensies, etc.)
  • Advertenties

Naast de hierboven genoemde elementen zijn er ook een aantal uiterlijke kenmerken voor een tijdschrift. Denk hierbij aan de bindwijze (gebonden met twee nietjes in de rug of gebonden met lijm). Een tijdschrift gebonden met lijm oogt net even wat luxer dan een tijdschrift afgewerkt met nietjes. Een afwerking met nietjes daarentegen zorgt ervoor dat je het tijdschrift vlak op de tafel kunt leggen. Dit kan weer als prettiger leesbaar worden ervaren. Ook de omslag van een tijdschrift is heel typerend. De meeste tijdschriften hebben namelijk een omslag die een glossy uitstraling heeft. Dit komt door een afwerking met een glanzend laminaat. Hiermee creëer je niet alleen die typerende 'glossy' look, maar zorg je er ook voor dat je tijdschrift beter bestand is tegen vuil en krassen. Zo gaat je tijdschrift dus nog een stukje langer mee. Wel zo fijn :)

Stel je eigen tijdschrift helemaal op maat samen

Het belangrijkste element van een tijdschrift is de cover. Het is belangrijk dat de cover van je tijdschrift meteen de aandacht trekt. De basis hiervoor is natuurlijk het ontwerp en de onderwerpen die in je tijdschrift worden uitgelicht, maar er zijn nog veel meer manieren waarop je de aandacht kunt trekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de papierkeuze en de druk- en afwerkmogelijkheden voor jouw tijdschrift. Zo kies je bij online drukkerij DWCPRINT bijvoorbeeld uit meer dan 20 verschillende papiersoorten! Het aanbod varieert van glossy, wit papier tot stoer en ambachtelijk bruin kraftpapier. Of wat dacht je van een tijdschrift gemaakt van Recycled papier? Hiermee maak je ook nog eens een bewuste keuze.

De meeste tijdschriften worden gedrukt in full-colour. Hiermee worden de meest sprankelende kleuren gecreëerd, maar je kunt nóg meer uitpakken. Wist je dat je bij DWCPRINT bijvoorbeeld ook kunt kiezen voor een bedrukking met goudinkt? Hiermee geeft jij jouw tijdschrift nog net even dat beetje meer uitstraling. Wist je dat je full-colour kleuren ook kunt combineren met goudinkt? Hiermee maak je allerlei prachtige metallic kleuren!

Tip: betreft jouw tijdschrift een exclusieve uitgave? Kies dan voor een tijdschrift met foliedruk. Hiermee blijft jouw tijdschrift zeker niet ongezien! Je kunt maar liefst kiezen uit 9 verschillende foliekleuren, waaronder het populaire goudfolie, zilverfolie en koperfolie. Ook hiervoor heb je de optie te kiezen uit een foliedruk tijdschrift gebonden met nietjes of een gelijmd tijdschrift met foliedruk.

Je eigen tijdschrift laten drukken bij DWCPRINT

Als je een eigen tijdschrift laat drukken wil je natuurlijk dat deze er netjes en verzorgd uit komt te zien. Bestel jouw tijdschrift daarom bij DWCPRINT. Hier werken we alleen met de beste machines en de beste materialen voor het produceren van drukwerk. Dit maakt dat wij jou 100% tevredenheidsgarantie bieden. Heb je vragen over een tijdschrift laten drukken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hier zitten onze drukwerkexperts klaar om jou verder te helpen. Hier kun je ook terecht wanneer je behoefte hebt aan gratis en vrijblijvend advies.

Een eigen tijdschrift laten drukken? Dat doe je voordelig én snel bij dé digitale drukkerij DWCPRINT!

19 juli 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
0