Zo maak je kerstkaarten nóg persoonlijker

Bezig met laden...
Zo maak je kerstkaarten nóg persoonlijker
Geplaatst in: Producten, Kaarten
Door Marjo van der Veen
Meer van deze auteur

Met nog zo'n 40 dagen tot kerst beginnen de eerste kerstkriebels al te komen. De gezelligheid die kerst met zich mee brengt is iets waar hoogstwaarschijnlijk ook jij een warm gevoel van krijgt. In aanloop naar de gezelligste periode van het jaar mogen kerstkaarten natuurlijk niet ontbreken. Het is en blijft een prachtig gebaar om een persoonlijke kerstwens te sturen naar familie, vrienden, kennissen en collega's. Wil jij jouw kerstkaarten dit jaar nóg persoonlijker maken? In deze blog vertellen we je hoe je dit kunt doen. 

Ontwerp zelf een kerstkaart

Digitale kerstwensen krijgen we allemaal in aanloop naar kerst massaal toegestuurd. Snel geregeld, maar niet heel persoonlijk. Wanneer je een kaartje stuurt heb je hier moeite voor moeten doen. Jij hebt een kerstkaart uitgezocht, deze geschreven, in een envelop gedaan, voorzien van het adres en deze vervolgens op de post gedaan. Daarnaast is een kaartje, in tegenstelling tot een digitaal berichtje, blijvend.

Natuurlijk kun je kerstkaarten kopen, maar niets is zo persoonlijk als een zelf ontwerpen kerstkaart. Een creatie van jouw hand waar jij tijd, energie en liefde in hebt gestoken. Vergeet niet op de kaart te vermelden dat het jouw ontwerp is. Het zou natuurlijk zonde zijn als ze dit niet door hebben. Ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van een kerstkaart? Wij bieden jou talloze opties. In een recente blog geven wij jou de nodige inspiratie voor kerstkaarten drukken en vertellen we je alles over de mogelijkheden die je hebt. 

kerstkaarten eigen ontwerp

Maak het persoonlijk met foto of illustratie

Geen standaard kerstachtige tafereeltjes, maar een kerstkaart met de foto van jullie gezin en/of huisdieren. Bij de kerstboom, aan de kersttafel of misschien wel een kiekje onder de mistletoe? Persoonlijker en kerstachtiger kun je het niet maken. Een hele leuke manier om ook wat humor toe te voegen aan een kerstkaart. In de weken voor kerst zijn er ook veel (hobby)fotografen die leuke kerst-fotoshoots  organiseren. Zo'n foto kun je ook uitstekend als uitgangspunt voor een kerstkaart gebruiken! 

kerstkaart met foto

Zijn jullie niet zo fotogeniek aangelegd, maar vinden jullie het idee van een portret wel leuk? Ga dan aan de slag met een mooie familie-illustratie, en als je niet zo illustratief bent aangelegd kun je natuurlijk ook altijd nog een mooie illustratie laten maken door een illustrator. 

Ga voor een handgeschreven boodschap

"Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar", in/op 9 van de 10 kerstkaarten kom je deze kerstwens tegen (al dan niet in een andere taal). Een allesomvattende kerstwens, maar niet heel origineel meer. De namen worden eronder geschreven de kaart gaat dicht, in de envelop en klaar is kees. Maak het persoonlijker met een leuk, klein gedichtje of een inspirerende kerstquote of mooie kerstgedachte. Hiermee krijgt jouw kerstboodschap nog meer inhoud.

Laat iedereen zijn/haar naam opschrijven

In de meeste gevallen wordt de taak van het schrijven van alle kerstkaarten door één iemand uit het huishouden opgenomen, maar laat dit jaar iedereen uit het huishouden zijn/haar naam in de kaarten schrijven. Hoe leuk is dat? Wanneer je kerstkaarten laat drukken kun je iedereen zijn/haar naam op een A4-tje laten schrijven en deze vervolgens inscannen. En óf dat persoonlijk is... 

Laat jouw kerstkaarten personaliseren

Heb je niet een heel voorbeeldig handschrift en/of zoveel kaarten die je moet versturen dat het persoonlijk schrijven van kerstkaarten onbegonnen werk is? Wij kunnen ook jouw kerstkaarten personaliseren. Ook dit is een mooie manier om kerstkaarten persoonlijk(er) te maken. Jij kunt de namen van de ontvangers door ons in de kaart laten zetten in het lettertype, grootte en kleur die jij mooi vindt. Lever een voorbeeld aan van de personalisatie en een Excel-lijst met alle te personaliseren gegeven en wij regelen het voor je. Wel zo gemakkelijk!

Ontwerp jouw eigen postzegels 

Kerstkaarten versturen kan natuurlijk ook met een port-betaal logo van PostNL, maar wordt in de meeste gevallen met de ouderwetse postzegel gedaan. We kennen allemaal de decemberpostzegels, maar wist je dat je ook zelf een postzegel kunt ontwerpen? Hoe leuk is dat? De finishing touch voor het persoonlijk maken van kerstkaarten! Op de website van PostNL vind je alle informatie over het ontwerpen van jouw eigen postzegel(s).

Heb je vragen over het bovenstaande en/of heb je behoefte aan advies voor kerstkaarten drukken? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Hier helpt één van onze drukwerkspecialisten jou graag verder. Je kunt ons op werkdagen tijdens kantooruren bereiken door met ons te chatten, Whatsappen, een mailtje te sturen of door ons te bellen. 

Persoonlijke kerstkaarten drukken? Laat dan maar over aan de drukwerkspecialist DWCPRINT!

16 november 2021
Vond je dit bericht leuk?
0
0