Gestanst drukwerk? Dit is hoe we het maken

Gestanst drukwerk? Dit is hoe we het maken
Geplaatst in: Drukken & afwerken

Rechttoe, rechtaan? Dat is met gestanst drukwerk verleden tijd. Wanneer je drukwerk laat stansen, betekent dit dat je drukwerk in vrijwel iedere gewenste vorm kunt laten snijden. Hierdoor ben je in staat hele unieke uitingen te creëren. Wil je graag meer weten over gestanst drukwerk en hoe het wordt gemaakt? Lees dan snel verder!

Wat is gestanst drukwerk?

Gestanst drukwerk is een speciale afwerking waarmee jij jouw drukwerk uniek kunt maken. Gestanst drukwerk is het snijden van drukwerk in een van rechthoek of vierkant afwijkende vorm. Normaal gesproken wordt drukwerk met een snijmachine gesneden, waardoor je alleen rechte hoeken krijgt, maar wanneer je drukwerk laat stansen kun je drukwerk is vrijwel iedere vorm laten snijden. Wat dacht je van rond, in de vorm van een ster of misschien wel een venster uit een kaart gesneden? Het is allemaal mogelijk.

Alles bekijken

gestanste flyers

 

Digitaal gestanst drukwerk

Voor het afwerken van digitaal drukwerk in de door jou gewenste vorm kunnen we onderscheid maken tussen twee verschillende methodes: traditioneel stansen en digitaal stansen. Traditioneel stansen betekent dat jouw drukwerk middels een stansmes in een unieke vorm wordt gesneden. Een stansplank wordt gemaakt van een houten plank met daarop gemonteerd het stansmes. Deze stansvorm wordt op de stansmachine gemonteerd en middels een neergaande beweging wordt de vorm als het ware uit het papier geslagen. Met name wanneer je een grotere oplage wilt laten stansen is deze methode heel geschikt. Voor de kleine(re) oplage raden we je traditioneel stansen af, omdat het laten maken van een stansmes redelijk arbeidsintensief is en daardoor redelijk prijzig. Ook wanneer je de levertijd kort wilt houden is traditioneel stansen niet aan te raden. Digitaal stansen gebeurt zonder een stansmes. In plaats hiervan wordt gewerkt met een scherp, flinterdun mesje. Het mesje wordt computergestuurd en snijdt de vorm binnen no-time uit het papier. Omdat de opstartkosten van digitaal stansen vele malen lager zijn, maakt dat je digitaal gestanst drukwerk heel voordelig vanaf 1 stuk(s) kunt bestellen. Een proefdruk is dus geen probleem. We geven je hierop zelfs ook nog eens 50% korting!

Gestanst drukwerk, hoe gaat het in z'n werk?

Natuurlijk ben je reuze benieuwd hoe het hele proces van gestanst drukwerk eruit ziet. Wanneer je digitaal gestanst drukwerk bestelt dien je een bestand aan te leveren met het full-colour deel met daarbij de contourlijnen die aangeven hoe jij je drukwerk gesneden wilt hebben. We voorzien allereerst de vellen van een bedrukking. Heb je gekozen voor een laminaat? Dan is de volgende stap dat jouw vellen worden voorzien van een laminaat. Nadat de vellen zijn voorzien van een bedrukking (en evt. laminaat) worden jouw vellen gesneden in de vorm en worden eventuele perforatielijnen, slitten en/of rillen aangebracht. Hierna is jouw drukwerk al gereed om ingepakt te worden. Is dat snel of is dat snel?

Wil je meer weten over het aanleveren van gestanst drukwerk? Check hiervoor onze kennisbank!

Wat kun je allemaal laten stansen?

De mogelijkheden die je hebt wanneer je jouw drukwerk laat stansen zijn ongekend. Kaarten in een unieke vorm, flyers, folders, doosjes, deurhangers, flessenhangers, noem maar op! Geef het een naam en wij stansen het voor je. Een greep uit ons assortiment:

Heb je iets in gedachten en twijfel je over de uitvoerbaarheid? Stuur een mailtje naar [email protected] met een contourtekening op en we kijken er graag vrijblijvend voor je naar!

Gestanst drukwerk bestellen bij DWCPRINT

Wanneer je jouw drukwerk laat stansen bij DWCPRINT ben je verzekerd van topkwaliteit. Drukken doen we op één van de meest vooraanstaande machines, de Kodak Nexpress. Daarnaast zorgen we voor de beste papieren. Bestellen met garantie dus, wel zo fijn. Gestanst drukwerk leveren doen we super snel. Op werkdagen bestellen en aanleveren voor 16:00 uur betekent binnen 3 werkdagen al geleverd! Heb je vragen over het stansen van drukwerk of één van onze andere afwerkingen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze drukwerkspecialisten zitten klaar om jou verder te helpen!

 Drukwerk stansen? Laat dat maar over aan de drukwerkspecialist DWCPRINT!

28 juni 2022
Vond je dit bericht leuk?
0
Bezig met laden...